Jakob Ellemann-Jensen skal i samråd om udflytningen af Miljøstyrelsen

SAMRÅD: Alternativet kalder den nyudnævnte miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen (V), i samråd om risiko for alvorlige konsekvenser af udflytningen af Miljøstyrelsen.  

På første arbejdsdag i sit nye ministerium bliver miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) nu kaldt i samråd af Alternativet.

Det sker, efter at Altinget torsdag kan beskrive en 20-sider lang risikovurdering af alvorlige mulige konsekvenser af Miljøstyrelsens udflytning til Odense.

"Den bekymring, vi havde, da de valgte at udflytte så store klumper af dyb saglig indsigt fra Miljøstyrelsen, lader til at blive bekræftet," siger miljøordfører i Alternativet, Christian Poll.

Alvorlige konsekvenser
Ifølge Miljøstyrelsens vurdering risikerer udflytningen at forsinke og forringe behandlingen af en lang række af styrelsens sagsområder inden for alt fra kemikaliegodkendelser til vandløbsindsatsen. 

I de grønne organisationer frygter man, at udflytningen kan få konsekvenser for grundvandet:

“Det er især pesticidområdet, der ser kritisk ud. Vi kan risikere, at der vil mangle ekspertise i en årrække, og dybest set at der bliver godkendt pesticider, hvor der ikke er foretaget de nødvendige konsekvensvurderinger. Især i forhold til grundvand,” siger seniorrådgiver i DN Thyge Nygaard. 

“Det er dybt bekymrende læsning, som bekræfter vores bange anelser," siger Claus Ekman, direktør i Det Økologiske Råd. 

Læs også: Internt notat afslører: Udflytningen af Miljøstyrelsen kan få alvorlige konsekvenser

Christian Poll vil nu vide, hvordan miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen vil håndtere udfordringen. Han frygter, at udflytningen på længere sigt går ud over styrelsens faglighed:

"Jeg er mest bekymret for det faglige niveau. En ting er, at man i nogle måneder mister tempo på nogle sager. Det er ikke dybt graverende. Det store problem er, hvis vi får afgørelser, der ikke er fagligt velfunderede," siger han.

S: Ansvaret ligger hos ministeren
Den socialdemokratiske miljøordfører, Christian Rabjerg Madsen, understreger, at Jakob Ellemann-Jensen, selvom han lige har overtaget ministeriet, må påtage sig ansvar for udflytningen.

“Det er altid sådan, at når der er udflytninger, kan der ske noget erfaringstab, fordi man skifter medarbejdere. Men det ændrer ikke et sekund på, at det er ministeren, der har gennemført udflytningen,” siger han og fortsætter:

“Jeg ser frem til at møde op til samrådet og få en forklaring fra ministeren på de alvorlige punkter.”

Der er endnu ingen dato for, hvornår samrådet finder sted. Udflytningen af Miljøstyrelsen fra København til Odense skal ske i løbet af 2018. 

, ,

Forrige artikel Jakob Ellemann-Jensen: Venstres rullemarie Jakob Ellemann-Jensen: Venstres rullemarie Næste artikel Internt notat afslører: Udflytningen af Miljøstyrelsen kan få alvorlige konsekvenser Internt notat afslører: Udflytningen af Miljøstyrelsen kan få alvorlige konsekvenser