Jakob Ellemann-Jensen vil være formand for Venstre

KANDIDAT: Jakob Ellemann-Jensen stiller op til formandsposten i Venstre og siger, at Inger Støjberg er "et godt bud" på en næstformand. 

Jakob Ellemann-Jensen vil være Venstres næste formand. 

"Jeg stiller op til posten som formand for Venstre, Danmarks liberale parti," siger han i et interview med DR Nyheder

Jakob Ellemann-Jensen har af mange været betragtet som den førende kandidat til formandsposten i Venstre, siden Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen lørdag meddelte partiets hovedbestyrelse, at de ville trække sig fra deres poster. 

Han er allerede blevet støttet af en lang række Venstre-folk i både baglandet og partiets folketingsgruppe.

Det har han taget til efterretning, fortæller han til DR. 

"Jeg tror, at der er et bredt ønske i vores parti om at forlige de stridende parter, der har været, og så starte forfra," siger han til mediet og fortsætter:

"Mine gruppefæller har tillid til, at det kan jeg gøre. Jeg har mødt stor opbakning fra hele landet, og får man sådan en opbakning, så har man også en forpligtelse til at følge den." 

Venstre vælger sin nye formand på partiets ekstraordinære landsmøde 21. september, hvor partiets 850 delegerede stemmer om formandsskabet. 

Støtter Støjberg som næstformand
Jakob Ellemann-Jensen er den første og endnu eneste, der har meldt sin interesse i at blive valgt som formand for Venstre. 

Der er stadig ikke nogen, der har udtrykt lyst til at gå efter næstformandsposten, men i Venstre har flere peget Inger Støjberg som en oplagt kandidat.

Jakob Ellemann-Jensen bakker også op om den tidligere udlændinge- og integrationsminister.

"Det synes jeg faktisk er et rigtig godt bud. Inger er nærmest personificeringen af en strømning i vores parti, som er vigtig at lytte til. Inger og jeg har forskellige måder at italesætte ting på. Jeg tror, at vi tilsammen favner bredere, end jeg gør alene. Derfor synes jeg, at Inger er et stærkt kort," siger han til Jyllands-Posten

I interviewet med JP lægger Ellemann-Jensen også op til en ny kurs for Venstre, hvor man stadig vil gå efter samarbejde over midten, men dropper idéen om en SV-regering. I stedet åbner han for at samarbejde med Nye Borgerlige og samle de blå partier.

Forrige artikel S får ny sekretariatschef efter Martin Rossen S får ny sekretariatschef efter Martin Rossen Næste artikel Boris Johnson truer med nyvalg i Storbritannien Boris Johnson truer med nyvalg i Storbritannien