Om  
Jens Grund

Jens Grund bliver ny prorektor for Journalisthøjskolen

Nuværende redaktør på TV2 News, Jens Grund, skal være prorektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole fra 1. februar 2019.

Sara Fleckner Vilstrup

Den 57-årige Jens Grund kommer med solid erfaring fra mediebranchen, hvor han blandt andet har været chefredaktør på Berlingske og BT samt Metroxpress.

Til februar tiltræder han som prorektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor han overtager ansvaret for udviklingen af uddannelserne, da den nuværende direktør for uddannelse, forskning og viden, Trine Nielsen, tiltræder som ny rektor samme sted. Det skriver Danmarks Medie- og Journalisthøjskole på deres hjemmeside.

På sin LinkedIn-profil skriver Jens Grund, at springet fra medieverdenen til uddannelses-universet sker med stor ydmyghed. Han skriver desuden:

"Det er ikke nogen hemmelighed, at en af grundene til mit spring er, at vi lever i en turbulent og definerende tid, hvor borgerne i store dele af den vestlige verden i stigende grad nærer mistillid til politikere og presse."

Jens Grund er uddannet journalist fra 1991 og efter kortere perioder på Det fri Aktuelt og Weekendavisen var han 12 år på Jyllands-Posten som journalist, egnsredaktør, reportagechef og redaktionel uddannelseschef. Fra 2006 til 2010 var han redaktionschef hos DR. Efterfølgende var han chefredaktør på Berlingske i årene 2010-2016. Inden sit nuværende job som redaktør på TV2 News, som han har haft siden marts 2018, var han ansvarshavende chefredaktør for BT og Metroexpress.

Med udnævnelsen af Jens Grund som prorektor er lederskiftet på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole faldet på plads. Den nuværende rektor, Jens Otto Kjær Hansen, fratræder med udgangen af januar 2019 efter 11 år i spidsen for skolen. Han afløses af Trine Nielsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Grund

Prorektor, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, fhv. chefredaktør, Berlingske og B.T.
journalist (DJH 1991), cand.phil. i dansk (Aarhus Uni. 1987)

0:000:00