Jens Rohde melder sig ind i Kristendemokraterne

Kristendemokraterne bliver igen repræsenteret i Folketinget, efter løsgængeren Jens Rohde er skiftet til partiet.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Efter tre måneder som løsgænger har Jens Rohde nu fundet et nyt parti.

Valget er faldet på Kristendemokraterne, som dermed vender tilbage til Folketinget efter ti års fravær.

Det skriver Jyllands-Posten.

”Jeg er politisk stødt panden mod muren andre steder. Det er jeg ikke her. Vi kommer med et politisk projekt, som er ambitiøst, pragmatisk og borgerligt,” siger Jens Rohde til avisen.

Skiftet til Kristendemokraterne har været flere måneder undervejs, hvor Jens Rohde flere gange har mødtes med partiets formand Isabella Arendt for at drøfte politiske ligheder, uenigheder og visioner.

Det munder nu ud i, at Kristendemokraterne ikke blot har fået et nyt folketingsmedlem. Onsdag vil Jens Rohde og Isabella Arendt nemlig også præsentere et 18-siders politisk manifest, som oplister partiets visioner frem mod 2030. Heri vil partiet blandt andet foreslå, at færre skal betale topskat, at ulandsbistanden skal sættes op, og det kommunale og regionale selvstyre skal styrkes.

Rohdes tredje parti
I forbindelse med sin indmeldelse er Jens Rohde også blevet Kristendemokraternes nye politiske ordfører. Isabella Arendt fastholder posten som formand.

Sidste gang Kristendemokraterne var repræsenteret i Folketinget var i 2010 til 2011, hvor Per Ørum Jørgensen repræsenterede partiet. Han var tidligere konservativt folketingsmedlem, der skiftede til Kristendemokraterne i løbet af valgperioden. Sidste gang Kristendemokratiet opnåede valg til Folketinget var i 2001.

Jens Rohde forlod Radikale i slutningen af januar i protest mod partiets politiske kurs. Inden han blev medlem af Radikale i 2015, var han i mere end 20 år medlem af Venstre, som han nåede både at repræsentere i Folketinget og i Europa-Parlamentet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Rohde

Fhv. MF
student (Viborg Katedralskole 1989)

0:000:00