Johanne Schmidt-Nielsen får Ting-Prisen

TING-PRISEN: Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (27), er årets modtager af Altinget.dks Ting-Prisen, der gives til en dansk politiker med særlig evne til at kommunikere sin politik.
Ting-Prisen 2011 gives til Johanne Schmidt-Nielsen (EL). Fra venstre Rasmus Jønsson, Rasmus Nielsen, Johanne Schmidt-Nielsen og Emil Kjerrman (sønnen til kunstneren bag skulpturen).
Ting-Prisen 2011 gives til Johanne Schmidt-Nielsen (EL). Fra venstre Rasmus Jønsson, Rasmus Nielsen, Johanne Schmidt-Nielsen og Emil Kjerrman (sønnen til kunstneren bag skulpturen).Foto: Oskar Herrik Nielsen/Altinget.dk
Rasmus Nielsen
Politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (EL) blev med 47.002 personlige stemmer valgets største stemmesluger efter Lars Løkke Rasmussen. Hendes talegaver går lige ind, konstaterer priskomiteen bag Ting-Prisen, der gives til en politiker for god kommunikation.
Politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (EL) blev med 47.002 personlige stemmer valgets største stemmesluger efter Lars Løkke Rasmussen. Hendes talegaver går lige ind, konstaterer priskomiteen bag Ting-Prisen, der gives til en politiker for god kommunikation. Foto: Oskar Herrik Nielsen/Altinget.dk
Foto: Tegning af Pontus Kjerrman

Johanne Schmidt-Nielsen taler hverken op eller ned til sine vælgere. Hun er i ordets egentligste og smukkeste forstand i øjenhøjde med ikke bare sine vælgere men også med dem, der aldrig kunne drømme om at stemme på hende og hendes parti.

Priskomiteen
Ting-Prisen
Fakta
Johanne Schmidt-Nielsen (f.1984) har været aktiv i politik siden 1997 og medlem af Enhedslisten siden 2002; fra 2006 medlem af partiets Hovedbestyrelse og Forretningsudvalg, i foråret 2007 valgt til Folketinget i København. Siden 2009 politisk ordfører for Enhedslisten.
Uddannet BA i socialvidenskab fra RUC sommer 2007. Næstformand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) 2002-03, fællestillidsrepræsentant i Pædagogmedhjælpernes Fagforening (PMF) 2004.

Kilde: Enhedslisten

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, bliver årets modtager af Ting-Prisen, der gives af netavisen Altinget.dk til en politiker for god kommunikation, så Christiansborg kommer tættere på vælgerne.

Johannes Schmidt-Nielsen blev udpeget som årets prismodtager, før valget blev udskrevet, men hendes kommunikative succes i valgkampen har kun understreget, at det er rigtigt at give hende Ting-Prisen i år.

Det hedder i begrundelsen bl.a.:

"Johanne Schmidt-Nielsen taler hverken op eller ned til sine vælgere. Hun er i ordets egentligste og smukkeste forstand i øjenhøjde med ikke bare sine vælgere, men også med dem, der aldrig kunne drømme om at stemme på hende og hendes parti.

Johanne Schmidt-Nielsens succes er i høj grad skabt af kommunikation og ikke af et politisk kursskift. Hun har arbejdet strategisk, f.eks. ved at nedtone protestparti-retorikken til fordel for en mere pragmatisk stil. Og hun har formået at opbygge en debat-profil, så medierne nærmest står i kø for at bruge hende - også før hendes mandater indgik i flertallet.

Årets prismodtager har en lyttende adfærd, så det ser ud som om, hun svarer på spørgsmålene uden de automat-svar, som mange andre politikere anvender. Og så anvender hun naturligvis Facebook meget aktivt," motiveres det.

Glad og ret stolt
"Jeg er rigtig glad for og også ret stolt af at modtage Ting-Prisen. Jeg tror i bund og grund, at god politisk kommunikation - uafhængig af partikulør - handler om at brænde for det, man taler om. At ingen er i tvivl om, at man mener det, man siger," forklarer Johanne Schmidt-Nielsen, der med 47.002 personlige stemmer fik næstflest stemmer ved valget 15. september - kun overgået af Lars Løkke Rasmussen (V). Hun uddyber:

"Der er ingen grund til at bruge Christiansborg-sprog. Man kan sagtens tale om store overordnede politiske diskussioner med helt almindelige ord. Ofte er de politiske diskussioner præget af meget overordnede økonomiske diskussioner. Jeg synes, man som politiker er forpligtet til at sætte ord på, hvad de abstrakte debatter har af helt konkrete konsekvenser for menneskers liv og hverdag."

<img align="left" src="@nyimg=247@" />

Årets pris-komité består af radiovært og kommentator Niels Krause-Kjær, kommunikationskonsulent, partner Rasmus Jønsson samt Altinget.dks chefredaktør Rasmus Nielsen.

Med Ting-Prisen følger en bronze-skulptur af den svensk-danske billedhugger Pontus Kjerrman (født 1954).

Overrækkes i dag onsdag 5. oktober 2011 kl. 16 på Altinget.dk, Frederiksholms Kanal 20, København.

Dokumentation
 

Ting-Prisen,

Fundats

1. Netavisen Altinget.dk uddeler årligt Ting-Prisen, så vidt muligt den første onsdag i oktober.

2. Ting-Prisen gives til en dansk politiker med særlig evne til at kommunikere sin politik, så Christiansborg kommer tættere på vælgerne.

3. Ting-Prisen består af en skulptur af en anerkendt dansk billedhugger - mærket Ting-Prisen, modtagerens navn og år samt giveren - og af et diplom.

4. Altinget.dk udpeger hvert tredje år en priskomité på tre-fem personer, her under udgiveren eller redaktøren af Altinget.dk. Medlemmer af priskomitéen må ikke have partipolitiske tillidsposter.

5. Komité-medlemmer indsender til Altinget.dk motiverede forslag til årets prismodtagere. Hvert medlem kan foreslå ét navn. Altinget.dk rundsender bruttolisten med forslag til årets vinder. Der søges herefter konsensus i komiteen. Såfremt der ikke opnås fuld enighed om årets vinder, kåres den, der er bredest opbakning til.

6. I forbindelse med årets prisuddeling afholdes en reception i Altinget.dks lokaler. Komiteen formulerer i fællesskab motivationen, som et komite-medlem fremlægger ved receptionen.

Christiansborg, september 2004

Opdateret september 2006

Opdateret august 2007

Opdateret september 2008

Opdateret august 2010

Prismodtagere:

2004: Lene Espersen

2005: Helle Thorning-Schmidt

2006: Villy Søvndal

2007: Pia Kjærsgaard

2008: Morten Østergaard

2009: Bertel Haarder

2010: Søren Pind

2011: Johanne Schmidt-Nielsen

Den første komité 2004-06 bestod af Christine Cordsen, Henrik Hoffmann-Hansen, Rasmus Jønsson, Rasmus Nielsen og Søren Risbjerg Thomsen.

Den anden komité 2007-09 bestod af Jakob Elkjær, Lisbeth Knudsen, Lars L. Nielsen, Troels Mylenberg (udtrådt efter 2008) og Rasmus Nielsen.

Den tredje komité 2010-12 består af Rasmus Jønsson, Niels Krause-Kjær og Rasmus Nielsen.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Johanne Schmidt-Nielsen

Generalsekretær, Red Barnet
ba.scient.soc. (Roskilde Uni 2007)

Rasmus Nielsen

Formand for Alrow Media, udgiver af Altinget i Danmark, Norge og Sverige samt Mandag Morgen
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1983)

Niels Krause-Kjær

Journalist og forfatter
journalist (DJH 1990)

0:000:00