Om  
Mette Mayli Albæk
Lars Findsen

JP-journalist dobbelthædret for artikler om tvangsfjernelse

Undersøgende journalist på Jyllands-Posten og fhv. DR-Christiansborg-journalist Mette Mayli Albæk (34) er tildelt dobbelt-hæder for sin artikelserie ”Systemets børn” fra april i år. Hun er senest kendt for sin bog om Lars Findsen.

Redaktionen

Søndag eftermiddag vandt JP-journalist Mette Mayli Albæk Amnestys mediepris, der uddeles til en eller flere journalister, der »har udmærket sig ved at holde fast i en historie/et emne, hvor menneskerettigheder er i centrum«.

Søndag aften vandt hun så endnu en pris for serien, nemlig formidlingsprisen fra Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ). Begge priser blev uddelt på Dansk Journalistforbunds såkaldte fagfestival i Odense, oplyser Jyllands-Posten.

Artikelserien ”Systemets børn” afslørede graverende fejl i myndighedernes sagsbehandling i sager om tvangsbortadoption.

I disse sager er det ofte ressourcesvage forældre, der kæmper imod et offentligt system, der kan træffe den ultimative beslutning og tvangsbortadoptere et barn til en ny familie. Mette Mayli Albæk havde bl.a. fulgt to forældre gennem et år, i forbindelse med at kommunen ville tvangsbortadoptere deres barn. Deres fortælling blev foldet ud i en dokumentarisk beretning, hvor læserne blev præsenteret for myndighedernes bedømmelse og forældrenes inderste tanker og følelser.

Mette Mayli Albæk har været ansat som undersøgende journalist på Jyllands-Posten siden 2021. Hun har tidligere været politisk journalist og retsanalytiker i DR Nyheder.

I 2019 var hun medforfatter på bogen ”Terroristen fra Nørrebro”, og i år var hun forfatteren bag den anmelderroste bog ”Spionchefen – Erindringer fra celle 18” om den suspenderede chef for Forsvarets Efterretningstjeneste Lars Findsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Mayli Albæk

Samfundsredaktør, Jyllands-Posten, forfatter
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 2012)

Lars Findsen

Fhv. chef, Forsvarets Efterretningstjeneste, fhv. departementschef, Forsvarsministeriet 2007-15
cand.jur. (Københavns Uni. 1990)

0:000:00