Kabalen er gået op: Se de nye ambassadører her

DIPLOMATI: Udenrigsministeriet rokerer på en række ambassadørposter, ligesom der bliver skiftet ud på flere af chefposterne på Asiatisk Plads.

Udenrigsministeriet gennemfører en ambassadørrokade i 2018, som nu endegyldigt er faldet på plads. Derudover kommer der flere nye chefer til Asiatisk Plads i København.

Alt i alt har 50 stillinger været i spil i kabalen, som Udenrigsministeriet nu er klar til at offentliggøre i en pressemeddelelse

Som Altinget tidligere har skrevet, så er kvinderne på fremmarch i ministeriet, der nu har flere kvinder end mænd i direktionen.

Det er Trine Rask Thygesen, ambassadør i Sydafrika, der bliver direktør for udviklingspolitik og dermed er med til at bringe kvinderne i flertal. Hun afløser Martin Bille Hermann, som bliver Danmarks nye faste repræsentant ved FN-repræsentationen i New York. Ib Petersen, der for tiden repræsenterer Danmark i FN, vender til gengæld hjem for at overtage posten centerchef for Borgerservice og Kommunikation.

For første gang får Danmark en kvindelig ambassadør i NATO, når Liselotte Kjærsgaard Plesner, ambassadør i Wien og forhenværende ambassadør i Tel Aviv, tager over efter Michael Zilmer-Johns, som bliver ny protokolchef i Udenrigsministeriet.

Førnævnte Ib Petersen afløser René Dinesen, som bliver ny ambassadør i Wien efter Liselotte Kjærsgaard Plesner.

For første gang får Danmark en generalkonsul i Silicon Valley i USA i Katrine Paaby Joensen.

Moskva-ambassadør Thomas Winkler erstattes med Carsten Søndergaard, som er ambassadør i Dublin, Irland. Thomas Winkler fortsætter dog som ambassadør, denne gang i Ottawa, Canada, hvor han blandt andet skal have fokus på Arktis og handel.

I Bruxelles bliver Karsten Vagn Nielsen ny ambassadør efter Louise Bang Jespersen, der er hjemkaldt til Udenrigsministeriet for at blive kommunikationschef. Karsten Vang Nielsen kommer fra en ambassadørpost i Bukarest, Rumænien.

Danmarks faste repræsentant ved OECD i Paris bliver Carsten Staur, der har været fast repræsentant ved FN-kontoret i Geneve. Nuværende OECD-ambassadør Klavs Arnoldi Holm bliver ny ambassadør i Athen. FN-kontoret overtages til gengæld af Morten Jespersen, der rykker fra en stilling som centerchef i Udenrigsministeriet.

Forrige artikel Sundhed overhaler udlændinge: Her er vælgernes vigtigste dagsorden Sundhed overhaler udlændinge: Her er vælgernes vigtigste dagsorden Næste artikel Julekalender: Carl Holst kryber i skjul mellem jul og nytår Julekalender: Carl Holst kryber i skjul mellem jul og nytår