Kampvalg på vej i Venstre: Ellen Trane udfordrer Inger Støjberg

NÆSTFORMAND: Tidligere sundhedsminister Ellen Trane Nørby stiller op til kampvalg mod Inger Støjberg om næstformandsposten i Venstre: Man skal have "viljen, lysten og evnerne til at lytte til, hvad der rør sig i hele vores parti," lyder det.

Jeg har, hvad der skal til, for at være en stærk næstformand, mener Ellen Trane Nørby.
Jeg har, hvad der skal til, for at være en stærk næstformand, mener Ellen Trane Nørby.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Kasper Frandsen

Ellen Trane Nørby (V) stiller op til posten som næstformand for Venstre.

Det skriver JydskeVestkysten.

Dermed stiller den tidligere sundhedsminister op mod partifællen Inger Støjberg, der også har meldt sit kandidatur efter Kristian Jensens afsked med posten.

"Jeg mener, at jeg har, hvad der skal til, for at være en stærk næstformand. Det forudsætter, at man har viljen, lysten og evnerne til at lytte til, hvad der rør sig i hele vores parti," siger Ellen Trane Nørby.

Det er ikke et spørgsmål om at være imod Inger Støjberg, lyder det over for JyskeVestkysten:

"Hun skal have en central placering, men jeg mener, at jeg vil være en stærkere næstformand i forhold til at samle partiet."

Kristian Jensen trak sig, samtidig med at Lars Løkke Rasmussen på dramatisk vis sagde farvel til sin formandspost i partiet.

Det er partiets politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, der stiller op som formand. Og han har ellers udtrykt stor tilfredshed med eventuelt at skulle danne frontduo med Inger Støjberg.

"Inger og jeg har forskellige måder at italesætte ting. Jeg tror, at vi tilsammen favner bredere, end jeg gør alene. Derfor synes jeg, at Inger er et stærkt kort," sagde Ellemann-Jensen til Jyllands-Posten i sidste uge.

Venstre holder ekstraordinært landsmøde 21. september, hvor eneste punkt på dagsordenen er at vælge ny formand og næstformand.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00