Kanonvalg til Kinnock: Thornings mand genvalgt i Storbritannien

VALG: Danmarks tidligere førstemand Stephen Kinnock har fået et godt valg i det britiske. 19 procentpoints fremgang sikrer ham et sikkert mandat i walisisk valgkreds. 

Foto: Rebecca Naden/Scanpix
Anders Redder

Stephen Kinnock er blevet genvalgt til det britiske underhus efter en sikker sejr i Aberavon-valgkredsen i Wales. Det oplyser BBC.

Kinnock, der stiller op for arbejderpartiet Labour, er med en fremgang på næsten 20 procentpoint klar til at tage endnu en tørn i det britiske parlament. 

Sejren sikrer Kinnock hans anden valgperiode i Underhuset, hvor han i 2015 for første gang blev valgt ind.

Valgkredsen Aberavon er kendt som en sikker Labour-valgkreds. Alligevel er det overraskende, at Kinnock gik 19,2 procentpoint frem i forhold til 2015-resultatet og får 68 procent af stemmerne i Aberavon.

Kinnock: "En holdindsats"
Med 22.662 stemmer slog han med afstand sin nærmeste konkurrent, den konservative Sadie Vidal, der fik 5.901 stemmer.

Grundet det britiske valgssystem med flertalsvalg i enkeltmandskredse betyder resultatet, at valgkredsens ene mandat udelukkende går til den tidligere danske førstemand.

På Twitter kalder Stephen Kinnock valgresultatet for fantastisk: "Det har været en holdindsats at sætte det her sammen efter et lynvalg, som vi overhovedet ikke havde set komme," siger Kinnock, der er søn af den tidligere Labour-leder Neil Kinnock.

På landsplan er det endnu usikkert, hvem der fremover skal lede Storbritannien. Valget efterlader et mudret billede, da De Konservative og Theresa May går tilbage og mister sit absolutte flertal i parlamentet. Derfor skal der nu dannes en koalitionsregering. 

Theresa May holder pressemøde fredag klokken 11 dansk tid. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stephen Kinnock

MP (Labour), Storbritannien
master i europastudier (Europakollegiet, Brugge, 1993), BA i moderne sprog, fransk og spansk (Cambridge Uni. 1992)

0:000:00