Om  
Karsten Dybvad
Carsten Egeriis
Martin Blessing

Karsten Dybvad stopper som formand i Danske Bank

Fhv. DI-direktør og departementschef Karsten Dybvad genopstiller ikke til posten som bestyrelsesformand i Danske Bank. Han peger i stedet på bestyrelsesmedlem, tyskfødte Martin Blessing som ny formand.

Karsten Dybvad takker af efter fire år på posten som bestyrelsesformand i Danske Bank. Han holder fast på sidelinjen som rådgiver for ledelsen.
Karsten Dybvad takker af efter fire år på posten som bestyrelsesformand i Danske Bank. Han holder fast på sidelinjen som rådgiver for ledelsen.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Ghita Nidam Møller

Siden 2018 har Karsten Dybvad siddet for bordenden i bestyrelseslokalet i Danske Bank, men nu er er han klar til at give stafetten videre og forlade sin formandspost.

Han har valgt ikke at genopstille som bestyrelsesformand ved næste generalforsamling, men indstiller bestyrelsesmedlem Martin Blessing. Det oplyser Danske Bank i en pressemeddelese

Selvom tiden som formand rinder ud, er det dog ikke et endegyldigt farvel til Danske Bank. Karsten Dybvad holder fast i tilknytningen som rådgiver for bankens ledelse, når den næste formand overtager roret.

Karsten Dybvad har i sin formandstid kunnet trække på bastant erfaring fra erhvervs- og samfundslivet med otte år i ryggen som administrerende direktør for Dansk Industri og forinden da en ministeriel karriere som departementschef i først Transportministeriet og efterfølgende i Finansministeriet og Statsministeriet.

I løbet af de fire år i Danske Bank har Karsten Dybvad kunnet hive erfaringen med ind i bestyrelsesarbejdet med fokus på at styrke bankens governance (god selskabsledelse) og at sætte et nyt ledelsesteam, ledet af administrerende direktør Carsten Egeriis. 

Det arbejde ønsker han nu at overlevere til sin bestyrelsesfælle Martin Blessing, der har siddet i bestyrelsen siden 2020 og er formand for bankens risikoudvalg.

Martin Blessing, der er født i Bremen, Tyskland, har erfaring fra den finansielle sektor blandt andet fra sin tid som direktionsmedlem og administrerende direktør i tyske Commerzbank. 

Omdømme
Karsten Dybvad kom til Danske Bank, da den stod midt i en international hvidvaskskandale. Hans opgave var at forsøge at genopbygge tilliden til Danmarks største bank. Herom siger han i pressemeddelelsen:

"Jeg vil gerne takke Danske Banks aktionærer og bestyrelse for tilliden under transformationen af banken og ikke mindst ledelsen og bankens mange dedikerede medarbejdere for at levere på vores langsigtede mål om at reformere Danske Bank. Sammen har vi flyttet banken fremad i en afgørende og vanskelig periode og er lykkedes med at opbygge et solidt fundament for Danske Banks videre udvikling både i forhold til økonomi og omdømme."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karsten Dybvad

Senior fellow, Kraka, fhv. departementschef, Statsministeriet
cand.polit. (Københavns Uni. 1985)

Carsten Egeriis

Adm. direktør, Danske Bank, formand, klimapartnerskabet for finanssektoren, næstformand, Finans Danmark
International Business (CBS), Executive Master of Business Administration (London Business School)

Martin Blessing

Bestyrelsesformand, Danske Bank, formand, Risikoudvalget, Danske Bank
bankelev, Dresdner Bank AG (1984), Lic.oec., (Masters) Business Administration, Universität St. Gallen (1987), MBA, University of Chicago, USA (1988)

0:000:00