Om  
Jesper Housgaard
Isabella Arendt

KD vælger Isabella Arendts efterfølger i København

Jesper Housgaard bliver spidskandidat for Kristendemokraterne i Københavns storkreds. I 2021 stillede han op til kommunalvalget i København, hvor han ikke blev valgt ind.

Jesper Housgaard er ny spidskandidat for Kristendemokraterne i København.
Jesper Housgaard er ny spidskandidat for Kristendemokraterne i København.Foto: Pressefoto/KristenDemokraterne
Mathilde Brieghel

Kristendemokraterne har fundet den person, der skal overtage tidligere formand Isabella Arendts (K) spidskandidatur i Københavns storkreds.

Valget er faldet på Jesper Housgaard, oplyser partiet i en pressemeddelelse.

"Det har været en stor beslutning, men det har altid været en drøm for mig at kunne arbejde med politik og derigennem være med til at ændre Danmark," siger Jesper Housgaard i pressemeddelelsen.

Den nyvalgte folketingskandidat stillede i 2021 op til kommunalvalget i København, men blev ikke valgt ind i borgerrepræsentationen. Tidligere har han været suppleant til byråd og kommunalbestyrelse i Gladsaxe og Skovbo Kommune.

Jesper Housgaard er tidligere butikschef i Salling Group og er udover sit politiske virke købmand i dagligvarekoncernen Dagrofa.

En hård tid for partiet

Hausgaard afløser tidligere formand Isabella Arendt som kandidat i København. Arendt stoppede som formand 17. maj og oplyste 13. juni, at hun i stedet stiller op for Konservative.

Den nye spidskandidat er alligevel fortrøstningsfuld for partiets fremtid:

"Den seneste måned, har været hård ved partiet ingen tvivl om det, og der er stadig lang vej og hårdt arbejde foran os. Men jeg er sikker på at danskerne, ligesom jeg, efterlyser et borgerligt parti med stemmer, der arbejder, også hen over midten," fortæller Jesper Housgaard i pressemeddelelsen.

Kristendemokraterne er repræsenteret af Jens Rohde i Folketinget. Han blev valgt ind i Folketinget for Venstre i 2019, men skiftede siden parti. Han oplyste i starten af maj, at han ikke genopstiller ved næste valg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jesper Housgaard

Organisatorisk næstformand (KD)
Gymnasial uddannelse

Isabella Arendt

Senior public affairs-rådgiver, Landbrug og Fødevarer, familiepolitisk rådgiver, Tænketanken Prospekt, fhv. partiformand (KD)
BA i statskundskab (Københavns Uni. 2017)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024