Om  
Stephen Kinnock

Kinnock trækker sig fra sin post efter EU-afstemning

Briternes nej til EU har fået tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, til at sige op og stoppe som parlamentarisk sekretær i oppositionspartiet Labours såkaldte skyggeregering.

Line Jenvall

Stephen Kinnock, som er gift med Danmarks tidligere statminister og nuværende topchef i Red Barnets internationale organisation, Helle Thorning-Schmidt, har frasagt sig sin stilling som parlamentarisk sekretær for Angela Eagle i Labours skyggeregering.

Og årsagen er det, ifølge Stephen Kinnock selv, "dybt skuffende" resultat af afstemningen om Storbritanniens EU-medlemskab. Det skriver han i et brev til Labour-formand og oppositionsleder Jeremy Corbin, som han også har offentliggjort på Twitter.

I brevet fortæller det britiske parlamentsmedlem desuden, at han ikke anser Jeremy Corbin for at være kompetent nok til at lede Labour-partiet fremover og derfor trækker sin støtte til ham som formand.

Stephen Kinnock blev valgt til parlamentet ved valget i maj sidste år og har siden da været parlamentarisk sekretær for Angela Eagle. Hun bærer titlerne Shadow First Secretary of State and Shadow Secretary of State for Business, Innovation and Skills i den skyggeregering, der på vegne af oppositionen følger den konservative britiske regerings arbejde særligt tæt med såkaldte skyggeministre, der har ansvar for hver deres resortområde. Som parlamentarisk sekretær har Stephen Kinnock været bindeled mellem skyggeregeringen og Labours gruppe i det britiske underhus.

Han er søn af den tidligere Labour-leder og EU-kommissær Neil Kinnock, og hans mor Glenys Kinnock sad i sin tid også i EU-Parlamentet. Inden han gik ind i politik, var han blandt andet direktør for Xyntéo, i World Economic Forums sektion for Europa og Centralasien, og han har gennem en længere årrække været udstationeret for kulturinstituttet, Det Britiske Råd, bedre kendt som British Council.

Stephen Kinnock er bare den seneste i rækken af en lang række fremtrædende Labour-medlemmer, som har meldt ud, at de ikke længere står bag Jeremy Corbin. Han har dog stadig i sinde at stille op som formand, hvis det kommer til et valg, fortalte han til BBC mandag.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stephen Kinnock

MP (Labour), Storbritannien
master i europastudier (Europakollegiet, Brugge, 1993), BA i moderne sprog, fransk og spansk (Cambridge Uni. 1992)

0:000:00