Debat

Kirkens Korshær: Man kommer ikke i arbejde af at være fattig

DEBAT: Regeringens argument om at forringelser af de sociale ydelser skal have en beskæftigelsesmæssig effekt, holder ikke. Det mener Helle Christiansen, chef for Kirkens Korshær.

David Laungaard Lose
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Helle Christiansen
Chef, Kirkens Korshær

Kirkens Korshær har tidligere kritiseret, at den nye regering for et år siden genindførte fattigdomsydelser. Det betyder, at der i øjeblikket bliver flere fattige mennesker i Danmark, og det mærker vi tydeligt i Kirkens Korshærs sociale arbejde.

Det politiske flertal bag forringelserne argumenterer med en beskæftigelsesmæssig effekt af de nye reformer, men det kan ikke skjules, at formålet er straf. Regeringen selv regner med en effekt af forringelserne i størrelsesordenen 650 mennesker, som kommer i arbejde. Sammenholdt med, at forringelserne anslås at ramme 22.800 personer, heraf 7000 familier, kan det ikke være den virkelige årsag til stramningerne. Det er og bliver en straf for arbejdsløshed.

Politikerne ved hvad de gør
Men man kommer ikke i arbejde af at være fattig. Syge, værkbrudne, angste og isolerede mennesker springer ikke ind på arbejdsmarkedet, fordi deres økonomi bliver skudt i sænk. Tværtimod mister de muligheder og mod. Tøj, tænder, hår og medicin må holde for, når pengene mangler. De negative livseffekter af et barneliv i fattigdom er veldokumenterede, politikerne ved, hvad de gør.

Men man kommer ikke i arbejde af at være fattig.

Helle Christiansen
Chef, Kirkens Korshær

En politik, som målrettet og bevidst forringer forholdene for fattige mennesker, betyder øget efterspørgsel på den basale hjælp, Kirkens Korshær kan yde. Det vil vi bestræbe os på at imødekomme så meget, som det er os muligt, men vi protesterer på vegne af forarmede mennesker over den politik, regeringen fører. Måtte fornuften og fattigdomsgrænsen genindføres, og fattigdomsydelserne afskaffes en gang for alle.

Dokumentation

Fra 9. juni og en måned frem sætter Socialdebatten fokus på V-regeringens første år.

Følg debatten her.

Socialdebatten på Altinget: social har til formål at fokusere og styrke den socialpolitiske og socialfaglige debat i Danmark. Løbende inviterer Altinget: socialeksperter, politikere, fagfolk og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og/eller problemstillinger inden for det sociale område.

Bland dig gerne i debatten ved at sende en mail til [email protected].


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00