Kjer afviser garantier om dyrevelfærd

Eva Kjer Hansen (V) i samråd 29 oktober 2015. 

DYREVELFÆRD: Ministeren afviste gang på gang at give garantier, da hun var kaldt i samråd om, hvorledes regeringens indsats imod overimplementering ville påvirke dyrevelfærdsområdet.  

Det var en tydeligt irriteret fødevareminister, som i torsdagens samråd afviste at give garantier på dyrevelfærdsområdet: 

"...Jeg synes simpelthen, det bliver nogle meget lange samråd, når vi bliver ved med at stille de samme spørgsmål og give de samme svar. Jeg har fra starten sagt, at jeg ikke agter at rulle noget tilbage på dyrevelfærdsområdet. Det har jeg gentaget indtil et utal af gange, og jeg skal gerne gøre det endnu en gang. Og det har jeg hermed gjort," lød det fra Eva Kjer Hansen (V).

Samrådet, som blev afholdt torsdag i Miljø- og Fødevareudvalget, var indkaldt af Julie Skovsby (S), der sammen med partifællen Maja Panduro vedholdende efterspurgte garantier. 

Bekymringen fra socialdemokraterne var, at dyrevelfærden ville lide i forbindelse med regeringens fødevare- og landbrugspakke, som indeholder et punkt om at gennemgå området for overimplementering af EU-regler. Og Julie Skovsby havde blandt andet bedt ministeren redegøre for sin holdning til, om EU skal fastsætte rammerne for dyrevelfærd i Danmark.

Eva Kjer Hansen afviste dog bekymringerne, men ikke så entydigt, som Panduro og Skovsby kunne have ønsket sig 

"Et langt liv i politik har lært mig at man ikke skal udstede garantier," lød det fra ministeren. 

Eva Kjer Hansen (V) var kaldt i samråd den 29 oktober 2015.  

Forrige artikel Ellemann: Fattigdomsgrænsen er en socialpolitisk blindgyde Ellemann: Fattigdomsgrænsen er en socialpolitisk blindgyde Næste artikel  LA: Aftale var frivillighed med en pistol for panden LA: Aftale var frivillighed med en pistol for panden