Om  
Klaus Bondam

Klaus Bondam stopper som direktør for Cyklistforbundet

Efter otte år i spidsen for den tohjulede organisation forlader Klaus Bondam direktørposten. Han skal have tid til at fokusere på sit folketingskandidatur for Radikale.

Klaus Bondam takker af som direktør for Cyklistforbundet. Nu vil han i Folketinget for Radikale.
Klaus Bondam takker af som direktør for Cyklistforbundet. Nu vil han i Folketinget for Radikale.Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Andreas Esbjørnsen

Klaus Bondam skal ikke længere være direktør i Cyklistforbundet. I stedet skal kræfterne bruges på at komme i Folketinget for Radikale.

Det skriver Politiken.

Den forhenværende københavnerborgmester meddelte sit kandidatur til Folketinget sidste år. Med et kommende valg i horisonten mener han derfor, at tidspunktet er det rigtige til at sige farvel til Cyklistforbundet.

Cykelbevægelsen er også et godt sted i dag, mener han, hvorfor han trygt kan give stafetten videre:

”Sagen står godt og stærkt nu. Derfor er det det rigtige tidspunkt at sige, at nu skal der nye kræfter til,” udtaler Klaus Bondam og fortsætter:

”Der er sket en stor og god forandring, selv om der er lang vej igen, før vi er i mål.”

Cyklistforbundet har kæmpet for trafiksikkerhed, cykelstier og cykelrettigheder, siden foreningen blev stiftet i 1905 af den københavnske skolelærer Gabriel Nielsen.

Siden er organisationen vokset og har i dag 14.000 medlemmer, der blandt andet arrangerer kampagner som ’Vi Cykler Til Arbejde’.

Blandt nyere sejre ser Klaus Bondams forståelsespapiret og Infrastrukturplanen som de største succeser, mens han har været direktør.

I den aftale som regeringen udarbejdede med støttepartierne efter valget i 2019 blev det nemlig skrevet ind, at man ville satse på cyklisme. Og i Infrastrukturplanen for 2035 blev der sat tre milliarder af til cykelområdet.

Klaus Bondam er tidligere skuespiller, lydbogsindlæser, borgmester og institutleder.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Klaus Bondam

Direktør for krydstogtnetværkene CruiseCopenhagen og Cruise Baltic i Wonderful Copenhagen, fhv. borgmester for teknik- og miljø og beskæftigelse- og integration (R), Københavns Kommune
skuespiller (Skuespillerskolen ved Odense Teater 1992), toldbetjent (Distriktstoldkammer 1 1985), EDB-assistent (Købmandsskolen 1983)

0:000:00