Klar til valg: Riskær har fået nok underskrifter

PARAT: Klaus Riskær Pedersen er med sit parti af samme navn næsten klar til folketingsvalget, efter han har fået 20.109 underskrifter i hus. Nu mangler han ministeriets godkendelse.

Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Birgitte Søe

På blot tre en halv måned har Klaus Riskær Pedersen fået indsamlet alle de vælgererklæringer, der gør, at han kan stille op til det kommende folketingsvalg.

Det bekræfter Økonomi- og Indenrigsministeriet over for Altinget, men det påpeges også, at der er to ugers sagsbehandlingstid, der venter.

Det er under 14 dage siden, han stadig manglede 5.000 erklæringer, men nu ser han ud til at være i mål. 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen skal udskrive valg til Folketinget inden for 100 dage, og nu kommer Klaus Riskær Pedersens parti, Klaus Riskær Pedersen, sandsynligvis til at være det 12. parti på stemmesedlen. 

Fakta
Klaus Riskær Pedersen
  • Født: 24. april 1955
  • Uddannelse: cand.merc., CBS
  • Oprettede i 1979 investeringsselskabet Krepco, der senere gik konkurs
  • Står bag internetudbyderen Cybercity, der blev solgt for 500 millioner kroner i 2000
  • 1989-1993: Medlem af Europa-Parlamentet for Venstre
  • 1993-1994: Medlem af Europa-Parlamentet som løsgænger
  • 2008-2013: Afsonede dom for bedrageri.


Kilde: Politiken, Europa-Parlamentet, DR

Ministeriet understreger, at Klaus Riskær Pedersen ikke formelt har overdraget underskrifterne, og det derfor ikke er officielt endnu. Men ministeriets opgørelse viser, at underskrifterne er i hus. 

Riskær selv forventer at få den formelle godkendelse snarest, og han indkalder derfor allerede nu til pressemøde tirsdag.

Brød reglerne
Klaus Riskær Pedersen har indsamlet vælgererklæringerne på rekordtid, men han har også modtaget en påtale fra Indenrigsministeriet for ikke at respektere reglerne for indsamling af vælgererklæringerne. Det skyldes, at der skal gå syv dage, fra en borger første gang siger ja til at støtte med en vælgererklæring, til at støtten skal endeligt bekræftes og er bindende. Men det har Klaus Riskær Pedersen brudt og sendt den endelige bekræftelse af sted til borgeren med det samme.

Ministeriet har ikke hjemmel til at sanktionere over for brud på reglerne, men det fik derefter økonomi- og indenrigsministeren, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, til at tale om muligheden for at sanktionere mod det i fremtiden.

Herefter har både Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti tilkendegivet, at de vil smuthullet til livs

Vælgererklæringerne sikrer ham ikke kun en plads på stemmesedlen, men også en plads til de valgdebatter, hvor han kan fortælle om sit politiske program, der blandt andet består af lovliggørelse af cannabis, afskaffelse af børnechecken og en omlægning af skattesystemet. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Klaus Riskær Pedersen

Iværksætter, partistifter, Borgerlisten (tidl. Klaus Riskær Pedersen), fhv. MEP (V), forfatter
cand.merc. (CBS 1980)

0:000:00