København anmelder læk af fortrolig Fields-rapport til politiet

Københavns Kommune vil have politiet til at efterforske brud på tavshedspligt efter medier har omtalt fortrolige oplysninger i forbindelse med sagen om skyderiet i Fields. 

Blomster foran indgangen til Fields efter skyderiet 3. juli. 
Blomster foran indgangen til Fields efter skyderiet 3. juli. Foto: Philip Davali / Scanpix
Søren Dahl

Københavns Kommune er gået til politiet i en sag, hvor en fortrolig rapport er blevet lækket til pressen.

Lækket drejer sig om et muligt brud på forvaltningslovens bestemmelser om tavshedspligt og videregivelse af fortrolige oplysninger.

Det bekræfter kommunens Socialforvaltning overfor Altinget.

”Socialforvaltningen kan bekræfte, at bruddet på tavshedspligten efter forvaltningsloven §27 er politianmeldt. Vi følger Københavns Kommunes praksis i lignende sager," skriver forvaltningens presseafdeling i et mailsvar.

Ifølge Altingets oplysninger drejer sagen sig om en fortrolig redegørelse, der omhandler Københavns Kommunes håndtering af sagen om skyderiet i Fields i juli. 

Her blev tre mennesker dræbt, mens yderligere fire blev såret. Politiet har sigtet en 22-årig gerningsmand i sagen, der har været varetægtsfængslet i flere måneder.

Kommune får kritik

Rapporten har været omtalt af TV2 og Frihedsbrevet, og indeholder angiveligt personfølsomme oplysninger om gerningsmanden, hvilket er årsagen til, at kommunen har anmeldt sagen til politiet. 

Af mediernes omtale af redegørelsen fremgår det blandt andet, at kommunen i flere måneder undlod at tage kontakt til den 22-årige trods henvendelser fra psykiatrien i Region Hovedstaden, hvilket flere eksperter kritiserer. 

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00