Om  
Bente Merete Stallknecht
Henrik C. Wegener

Københavns Universitet har fundet ny prorektor

Fra 1. august er Bente Stallknecht ny prorektor på Københavns Universitet efter Lykke Friis.

Amalie Bjerre Christensen

Det bliver professor Bente Stallknecht, der overtager rollen som prorektor på Københavns Universitet, når Lykke Friis fratræder stillingen ved udgangen af juli.

Det oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

”Vi har valgt Bente Stallknecht, fordi hun både har de faglige og personlige kompetencer, der matcher jobbet, og fordi hun komplementerer den øvrige ledelse,” siger Henrik C. Wegener, rektor på Københavns Universitet, i pressemeddelelsen.

”Københavns Universitet arbejder målrettet på at styrke uddannelseskvaliteten, blandt andet ved at skabe kreative læringsmiljøer og ved at koble uddannelserne tættere til forskning og praksis. Her kan Bente Stallknecht bidrage med sin faglighed, et godt blik for at involvere de studerende og erfaring med tværfagligt samarbejde,” tilføjer han.

Samtidig har Bente Stallknecht solid ledelseserfaring og kender Københavns Universitet indgående, ligesom hun er opmærksom på, at universitetet skal være en del af omverden, pointerer rektoren.

Bente Stallknecht er professor og institutleder på Biomedicinsk Institut på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, ligesom hun er medlem af EU-Kommissionens Videnskabelige Sundhedspanel.

Hun ser nu frem til at give sig i kast med at sprede universitetets viden til samfundet.

”Universitetets rolle i samfundet er at skabe og formidle viden. En direkte formidlingsvej er via universitetets studerende, der bliver indskrevet, undervist og siden kommer ud som kandidater til private og offentlige arbejdspladser. På den måde kommer universitetets viden ud til hele samfundet, og den spredning af viden er vigtig,” siger Bente Stallknecht.

Bente Stallknecht bliver prorektor med ansvar for uddannelse, og hun er ansat for en femårig periode.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bente Merete Stallknecht

Dekan og professor, Det Sundhedsvidenskablige Fakultet, Københavns Universitet
cand.med. (Københavns Uni. 1992), ph.d. i sundhedsvidenskab (Københavns Uni. 1997), dr.med. (Københavns Uni. 2003)

Henrik C. Wegener

Rektor, Københavns Universitet
MPA (CBS 2007), ph.d. i mikrobiologi (Københavns Uni. 1992), cand.techn.al. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1988)

0:000:00