Kom med på Frederiksberg Rådhus, da S erobrede borgmesterkæden fra K efter mere end 100 år

Altingets journalist var på Frederiksberg Rådhus på den historiske aften, hvor Socialdemokratiet tog borgmesterposten fra Konservative – for første gang nogensinde.

Michael Vindfeldt (S) bliver ny borgmester på Frederiksberg med Lone Loklindt (R) som viceborgmester – sidstnævne i en post som bliver udfyldt på "en helt ny måde, end der har været tradition for på Frederiksberg," sagde den nye borgmester på rådhuset natten til onsdag.
Michael Vindfeldt (S) bliver ny borgmester på Frederiksberg med Lone Loklindt (R) som viceborgmester – sidstnævne i en post som bliver udfyldt på "en helt ny måde, end der har været tradition for på Frederiksberg," sagde den nye borgmester på rådhuset natten til onsdag.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Simon Aggesen (K) formåede at komme til Rådhuset, uden de 100+ tilmeldte journalister opdagede det, og Michael Vindfeldt (S) turde ikke spille penge på, hvem der blev borgmester.

Altingets journalist Marie Møller Munksgaard var på Frederiksberg Rådhus på den historiske aften tirsdag, hvor Socialdemokratiet tog borgmesterkæden fra de Konservative, som har siddet på den i 112 år.

Med 15 ud af 29 mandater hedder borgmesteren på Frederiksberg nu Michael Vindfeldt (S), og viceborgmesteren Lone Loklindt (R) – med "SF og Enhedslisten som ligebyrdige partier," som den nye borgmester formulerede det onsdag morgen.

Hør, hvordan det gik til, da Socialdemokratiet erobrede Frederiksberg Rådhus, i dagens Ajour.

Læs også
 

 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Simon Aggesen

Grundlægger og rådgiver, MELLEM, bestyrelsesmedlem, URBAN POWER
cand.jur. (Københavns Uni.)

Michael Vindfeldt

Borgmester (S), Frederiksberg Kommune

0:000:00