Om  
Lau Svendsen-Tune
Else Sommer

Kommunaldirektør bliver ny topchef for DM

Lau Svendsen-Tune er blevet ansat som ny administrerende direktør for DM. Han tiltræder fra en stilling som kommunaldirektør i Vordingborg Kommune.

Fra årsskiftet forlader Lau Svendsen-Tune det kommunale embedsværk efter knap 30 år.
Fra årsskiftet forlader Lau Svendsen-Tune det kommunale embedsværk efter knap 30 år.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Jon Michelsen

DM, der er en akademisk fagforening med over 60.000 medlemmer, har ansat ny administrerende direktør.

Det skriver fagforeningen, som tidligere hed Dansk Magisterforening, i en pressemeddelelse.

Valget er faldet på Lau Svendsen-Tune, der tiltræder fra en stilling som kommunaldirektør i Vordingborg Kommune, hvor han har fungeret de seneste otte år.

“Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af DM. De faglige organisationer er en af hjørnestenene i den danske velfærdsmodel, som for mig altid har været helt unik. Jeg ser frem til sammen med medarbejderne og de politisk valgte i DM at fortsætte arbejdet for at sikre de bedst mulige vilkår for medlemmerne på arbejdsmarkedet, i en tid hvor de kendte strukturer udfordres,” udtaler den kommende direktør i meddelelsen.

Med sig bringer Lau Svendsen-Tune tre årtiers erfaring indenfor det kommunale felt, hvor han har bestredet en række direktørstillinger.

Forinden sin tid i Vordingborg Kommune var han ansat som kommunaldirektør i Hvidovre Kommune. Derudover har han været arbejdsmarked- og socialdirektør i Høje-Taastrup Kommune samt vicedirektør for Sundhedsforvaltningen i Københavns Kommune.

Han begyndte sin karriere som fuldmægtig i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune.

Tiltrædelsen finder sted 1. januar 2022, hvor Lau Svendsen-Tune afløser Else Sommer, der i august måned meldte sin afgang efter fem år som direktør i DM.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lau Svendsen-Tune

Adm. direktør, den akademiske fagforening DM
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1992)

Else Sommer

Bestyrelsesformand, Basen, Professionelt bestyrelsesmedlem, Dansk Evalueringsinstitut, Rådet for Børns læring, Dissing + Weitling, Københavns Professionshøjskole, Dagbladet Information, Deltager Danmark, Folkeuniversitetet i København
cand.polit. (Københavns Uni. 1981)

0:000:00