Danmark får ny nationalpark

NATIONALPARK: Danmarks femte nationalpark er i dag blevet godkendt af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Nationalpark Kongernes Nordsjælland har fået en grøn tommelfinger i vejret af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) og forligskredsen bag nationalparkloven.

”Nationalpark Kongernes Nordsjælland har været næsten 13 år undervejs, og dette er det tredje forslag, som vi i forligskredsen har drøftet,” siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelse.

Dermed bliver naturområdet den femte nationalpark i Danmark og kan være på plads i løbet af 2018.

Den nye nationalpark kommer til at rumme naturområder ved Gribskov, Store Dyrehave, Esrum Sø, Kronborg Slot i Nordsjælland, hvoraf flere er på UNESCOs verdensarvsliste.

”Nationalparkerne er et rigtig godt initiativ, som fremmer, at vi danskere bliver mere bevidste om de naturperler, vi har, og får besøgt dem. Forslaget omfatter nogle af Danmarks største skovområder, søer med plads til kanoer og sejlads, UNESCO verdensarv og mange historiske bygninger,” siger Esben Lunde Larsen.

Mange års solidt arbejde
Forligskredsen finder det vigtigt, at nationalparken med tiden udvikler sig til en mere sammenhængende nationalpark og ser frem til, at Nationalpark Kongernes Nordsjælland bliver en realitet:

”Det er mange års solidt arbejde, der nu bærer frugt. Hele Nordsjælland har brug for Kongernes Nordsjælland. Den får vi etableret nu – og gjort endnu bedre i fremtiden med den fortsatte politiske indsats lokalt og nationalt for at udvikle en stadig mere sammenhængende nationalpark,” siger MF Christine Antorini (S), der er medlem af forligskredsen.

Det er kommunerne Fredensborg, Gribskov, Halsnæs, Helsingør og Hillerød, der har stået i spidsen for at få en nationalpark i Nordsjælland ført ud i livet med støtte fra en lang række foreninger, forbund og interesseorganisationer.

Danmark har i dag fire nationalparker: Nationalpark Thy, Nationalpark Mols Bjerge, Nationalpark Vadehavet og Nationalpark Skjoldungernes Land.

 

 

Forrige artikel Holstein: Samuelsen blev oppe i træet Holstein: Samuelsen blev oppe i træet Næste artikel Bredt flertal vil frede den grønne check Bredt flertal vil frede den grønne check