Konservative afviser at have givet næse til kulturministeren

NÆSE: Konservative godkendte beretning, som udtrykker kritik af kulturminister Joy Mogensen (S). Men nu tager partiet afstand fra at have givet næse til ministeren.

Kulturminister Joy Mogensen (S) fik tirsdag en næse, fordi et flertal i Folketinget udtalte kraftig kritik af ministeren. Men nu afviser Konservative at have været med til at give næsen til ministeren.

Det skriver DR.

Joy Mogensen var tirsdag i samråd om tilskueradgangen til superligaens fodboldkampe. Under samrådet sagde idrætsordfører Jens Rohde (R), at "der ligger en beretning klar. Det er det, der i folkemunde hedder en næse".

Jens Rohde havde forhandlet kritikken på plads på vegne af flere partier, heriblandt Konservative, og idrætsordfører Orla Østerby (K) havde godkendt beretningen, som udtrykte kritik af ministeren.

Efter samrådet bekræftede Jens Rohde, at Joy Mogensen ville få en næse. Det skyldtes ifølge beretningen sagen om tilskueradgang til superligakampe og ministerens håndtering af kulturlivet under coronakrisen. Siden bekræftede kulturordfører Britt Bager (V), at flertallet havde uddelt en næse til kulturministeren.

Jens Rohde henviser til, at Konservative har godkendt beretningen, hvor partierne kritiserer Joy Mogensen.

"Kritik og dens karakter defineres i offentligheden som en næse og har gjort det, så langt øjet rækker. Det kan jeg ikke ændre på. Der findes ikke i Folketinget et officielt begreb, der hedder næse. Man laver en beretning. Sådan er det," skriver han til DR.

Efter De Konservatives melding er flertallet bag næsen til Joy Mogensen væk.

Forrige artikel Bombesagen mod Skat udløser fængselsstraffe til to mænd Bombesagen mod Skat udløser fængselsstraffe til to mænd Næste artikel Bud på landbrugets bidrag til den grønne omstilling er vidt forskellige Bud på landbrugets bidrag til den grønne omstilling er vidt forskellige