Konservative fortsætter fremgang: Nu har partiet igen over 10.000 medlemmer

KNÆKKET KURVE: Trods 12 år med markant nedgang i medlemstallet er Konservatives for andet år i træk steget. Regeringsmagten og ro i partiet er årsagen, mener K.

"Søren har vist sig som en rigtig dygtig formand," siger Mette Abildgaard og peger på det som en af grundene til stigningen. 
"Søren har vist sig som en rigtig dygtig formand," siger Mette Abildgaard og peger på det som en af grundene til stigningen. Foto: Ida Guldbæk/ Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Antallet af medlemmer stiger for andet år hos Konservative.

I starten af 2018 havde partiet 10.000 medlemmer – det er en fremgang på 350 i forhold til 2017, oplyser partiet til Altinget.

I 2007 havde partiet over 17.000 medlemmer. I flere år har partiets antal af medlemmer været støt faldende, men den kurve er altså vendt nu. Sidst partiet havde over 10.000 medlemmer var i 2015. 

Politisk ordfører Mette Abildgaard mener, at det stigende medlemstal formentlig skyldes den stabilitet og ro, der er kommet over partiet.   

"Jeg er sindssygt glad for, at det går godt, specielt i en tid, hvor færre danskere er villige til at engagere sig politisk. Det er sjovere, når man er flere til at kravle i lygtepæle og til at byde ind, når vi udvikler politik," siger hun. 

Læs også

Regeringsmagten rykker
Mette Abildgaard tror, at den store forskel fra de tidligere år er, at Konservative har fået del i regeringsmagten. 

"Vi ved, at vores medlemmer gerne vil have, at vi tager regeringsmagten. Det betyder noget, at vi har kunnet bevise, at vores mandater gør en forskel," siger hun. 

Konservative holder landsråd i weekenden fra 22. september til 23. september.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00