Konservative har fundet Jarlovs stedfortræder

INDSKIFTNING: Rasmus Jarlov (K), der skal være erhvervsminister, afløses af Merete Scheelsbeck i folketingsgruppen.

Rasmus Jarlov (K) tager orlov fra Folketinget for at blive ny erhvervsminister.

Derfor har Konservative været nødt til at finde en afløser. Det bliver 31-årige Merete Scheelsbeck, som overtager det tomme sæde i folketingssalen.

Til daglig sidder hun i byrådet i Høje-Taastrup for Konservative, men hun har også erfaring med at sidde i Folketinget. Sidste år da Rasmus Jarlov tog orlov for at passe sin virksomhed, sad hun nemlig i Folketinget i to måneder.

"Det gav mig blod på tanden og mod på mere. Så jeg glæder mig rigtig meget, og jeg var meget glad, da Søren Pape ringede til mig i går med nyheden," siger hun til Altinget.

Ved folketingsvalget i juni 2015 blev Merete Scheelsbeck første stedfortræder i Københavns Omegns Storkreds, mens Rasmus Jarlov fik Konservatives eneste mandat i kredsen.

Er ikke folketingskandidat
Men sidenhen har Scheelsbeck valgt ikke at forny sit kandidatur, og dermed er hun i øjeblikket ikke på genvalg til sin nyerhvervede plads.

"Der skal jeg lige have nogle overvejelser. Det er i hvert fald ikke definitivt, at jeg ikke vil stille op," siger hun.

Den konservatives folketingsgruppe vil i forbindelse med ministerrokade omfordele ordførerskaber. Selvom det endnu er uvist, hvilke ordførerskaber der tilfalder Merete Scheelsbeck, har hun allerede en politisk mærkesag, som hun håber, at hun får mulighed for at arbejde for i Folketinget.

"Jeg vil rigtig gerne kæmpe for, at vi får bedre trafikale vilkår i hovedstadsområdet – i København og omegn. Det fik jeg lov til at kigge en lille smule på, da jeg var inde sidst, og det håber jeg på at fortsætte," siger hun.

Det nye konservative folketingsmedlem er uddannet Cand.merc. fra Copenhagen Business School og har siden 1. januar 2006 været byrådsmedlem i Høje-Taastrup. Ved siden af byrådsarbejdet har hun indtil nu arbejdet som kommunikationskonsulent i Midt- og Vestsjællands Politi. Privat er hun søster til Konservatives pressechef Morten Scheelsbeck. 

Forrige artikel VLAK-regeringen sætter første kvinde i magtfuldt udvalg VLAK-regeringen sætter første kvinde i magtfuldt udvalg Næste artikel Skatteministeren: Det er ikke regeringens politik at lempe arveafgiften Skatteministeren: Det er ikke regeringens politik at lempe arveafgiften