Om  
Gitte Willumsen
Inger Støjberg

Konservative kan få ekstra mandat: Her er Støjbergs afløser

Det kan give mandatfremgang til Konservative, hvis Støjberg som forventet bliver stemt ud af Folketinget på tirsdag. Hendes suppleant, Gitte Willumsen, er i dag medlem af det Konservative. 

Det vil blive Konservative og ikke Venstre, der kan byde et nyt folketingsmedlem velkommen, efter Støjberg forventeligt bliver erklæret uværdig til Folketinget i næste uge.

Det er nemlig det konservative medlem Gitte Willumsen, der er Venstres suppleant i Vestjyllands Storkreds, hvor Støjberg er valgt.

Og hun er klar til at overtage pladsen, skriver hun på sin Facebook-profil. 

Smidt ud af byrådsgruppe

Partiskiftet skyldes, at Gitte Willumsen i september 2020, blev smidt ud af Venstres byrådsgruppe i Silkeborg Byråd. Det skete efter en intern konflikt omkring opstillingsprocessen internt i partiet. Her kritiserede Willumsen åbent blandt andet ungdomspartiets, Venstres Ungdoms, indflydelse på valget af lokalkredsens folketingskandidat. 

Den offentlige kritik blev dog for meget for byrådskollegerne, der valgte at ekskludere hende fra byrådsgruppen. 

Efter en periode som løsgænger meldte Gitte Willumsen sig under fanerne hos Konservative, der nu altså også får det mandat, hun nu overtager i Folketinget. 

'Ærgerlig sag'

"Jeg havde selvfølgelig gerne set, at jeg var blevet valgt på tinge i forbindelse med et folketingsvalg. Mit mandat kommer på baggrund af en ærgerlig sag, hvor et flertal i Folketinget nu har tilkendegivet, at Inger Støjberg ikke kan fortsætte på tinge," skriver Gitte Willumsen om sin indtræden og tilføjer, at hun ikke ønsker at kommentere sin forgængers handlinger yderligere.

Livet som folketingsmedlem er dog ikke helt nyt for Gitte Willumsen, da hun tidligere har vikarieret for Thomas Danielsen (V), imens han var på barsel. Den gang var hun dog på tinge for Venstre. 

Gitte Willumsen bor i Silkeborg og er uddannet folkeskolelærer. Konservative får efter hendes indtræden i alt 13 mandater.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Gitte Willumsen

Byrådsmedlem (K), Silkeborg Kommune, Ungdomsskolebestyrelsen, bestyrelsesmedlem, Museum Jorn
lærer, Silkeborg Seminarium

Inger Støjberg

MF, partiformand (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

0:000:00