Se kortet: Her er vinderne og taberne af regeringens udligningsreform

REFORM: Her kan du se, hvilke kommuner der modtager og bidrager mest i den kommunale udligning med regeringens nye udspil.

Skatteminister og fungerende finansminister Morten Bødskov (S) og social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har i dag præsenteret regeringens udligningsudspil.
Skatteminister og fungerende finansminister Morten Bødskov (S) og social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har i dag præsenteret regeringens udligningsudspil.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Jacob PedersenAlbert Birk Morgen

Regeringen ønsker at reformere det kommunale udligningssystem og "skabe et Danmark i bedre balance" med sit udspil en udligningsreform. 

I alt 1,4 milliarder kroner skal flyttes fra hovedstadsområdet til landets øvrige kommuner. Af de 1,4 milliarder kroner skal hovedstadsområdets fem mest velhavende kommuner – Gentofte, Rudersdal, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Dragør – tilsammen betale 600 millioner kroner til øvrige kommuner, som "har det økonomisk svært." 

Her kan du se, hvad den nye reform betyder for kommunerne.

Den følgende figur viser omfordelingen i den generelle udligning, der indeholder den særlige kompensationsordning. De mørkegrønne kommuner modtager mest i udligning, de røde kommuner afgiver mest.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00