Krarup og Samuelsen i ophedet debat om propaganda-taskforce

HØRT I FOLKETINGET: Spørgeren ser spøgelser, sagde udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) til Marie Krarup (DF), da Krarup igen spurgte ind til ministerens holdning til den EU-taskforce, som bekæmper misinformation fra Rusland. Se seancen her.

Henrik Axel Lynge Buchter

Marie Krarup og Anders Samuelsen tog onsdag anden runde i diskussionen om EU-taskforcen, East Stratcom.

Her understregede Anders Samuelsen i besvarelsen af det første af to spørgsmål med at understrege, at taskforcen ikke foretager en sortlistning af debattører. 

Han sagde samtidig, at han var åben for at se på formen for taskforcen, så der ikke kan herske tvivl om, hvordan taskforcen arbejder.

"Derfor har jeg også taget initiativ til, at mine embedsmænd er i kontakt med taskforcen for at se på, om der er noget ved formen på taskforcens produkter, der kan justeres for at modgå tvivl om dens arbejde og hensigter."

Marie Krarup har tidligere stillet spørgsmål om EU's taskforce. Det gjorde hun i midten af januar, hvor hun spurgte, om det var rimeligt, at et debatindlæg fra Iben Tranholm var angivet i taskforcens nyhedsbrev. Se den seance her.

Se det fulde svar på denne uges spørgsmål herunder.

Dokumentation

Sådan lød Marie Krarups spørgsmål.

1) Til udenrigsministeren af:
Marie Krarup (DF):
Mener udenrigsministeren, at Danmark fortsat bør bakke op om EU’s taskforce East Stratcom for at bekæmpe russisk misinformation?


2) Til udenrigsministeren af:
Marie Krarup (DF):
Mener udenrigsministeren, at der er former for misinformation fra andre lande end Rusland, der bør bekæmpes, og hvordan vil ministeren i så fald imødegå en sådan misinformation?


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Samuelsen

Adm. direktør, UV Medico, fhv. udenrigsminister, politisk leder og MF (LA)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993)

Marie Krarup

Fhv. MF (DF, løsgænger)
sprogofficer (Forsvaret), cand.mag. i øststatskundskab, samfundsfag og religion (Københavns og Aarhus Uni. 1996 og 2006)

0:000:00