Kristen Touborg dræbt i trafikulykke

DØDSFALD: Det tidligere medlem af Folketinget Kristen Touborg (SF) omkom torsdag i en ulykke ved Holstebro. Det meddeler vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 73-årige Kristen Touborg var torsdag ved middagstid involveret i et færdselsuheld på Herningvej nær Holstebro. Han blev dræbt på stedet.

Det meddeler politiet, der efter aftale med familien har offentliggjort navnet. 

Kristen Touborg var medlem af Folketinget for SF fra 1994 til 2011, hvor han ikke opnåede genvalg. Han var i sin tid på tinge sit partis ordfører for fødevarer og dyrevelfærd og var desuden medlem af Nordisk Råd.

Touborg har siden slutningen af 1960'erne været selvstændig erhvervsdrivende landmand i Gudum på Lemvigkanten. Fra 1978 til 1998 var han medlem af Lemvig Byråd og medlem af Statens Jordlovsudvalg fra 1982 til 1990. Han var et mangeårigt medlem af SF's hovedbestyrelse.

I marts i år valgte han at satse på et kommunalpolitisk comeback. Han blev igen opstillet til byrådet og var partiets spidskandidat i Lemvig til efterårets kommunalvalg.

Kristen Touborg efterlader sig hustru og tre børn, heriblandt Lejres tidligere borgmester Mette Touborg.

Forrige artikel Analyse: Her står slaget om statslån til almene boliger Analyse: Her står slaget om statslån til almene boliger Næste artikel Danskerne skal ikke nyde noget af Brexit Danskerne skal ikke nyde noget af Brexit