Kristendemokraterne: Vi er de rigtige blå

PARTIFARVE: Er der blåt flertal efter valget, vil Kristendemokraterne komme til forhandlingsbordet med et ønske om at afskaffe kontanthjælpsloftet og sætte integrationsydelsen op. Vi taler for det blå Danmark, der synes, det er gået for vidt, siger Stig Grenov.

Den nuværende blå regering går til valg på at afskaffe regionerne, bevare kontanthjælpsloftet og holde integrationsydelsen på et niveau, der er markant lavere end kontanthjælpsydelsen.

Men hvis de blå partier efter valget skal regne med opbakning fra eventuelle kristendemokratiske mandater, skal de tre punkter i det blå valgprogram tages af bordet.

Kristendemokraterne har nemlig en ønskeliste, hvor de tre øverste punkter går stik imod regeringens mærkesager i valgkampen.  

"Vi vil bevare regionerne. Vi vil sørge for, at flygtninge får en ydelse, der svarer til kontanthjælpen. Og vi skal have afskaffet kontanthjælpsloftet," siger folketingskandidat for Kristendemokraterne, Stig Grenov.

Til et vælgerarrangement hos Altinget tirsdag løftede Stig Grenov sløret for Kristendemokraternes ønskeliste under en regeringsforhandling.

"Vi skal trække en blå regering længst muligt over mod vores menneskesyn, som er, at mennesket har værdi, fordi det er et menneske."

Blåt ideologisk udgangspunkt
Selvom Kristendemokraternes vigtigste ønsker er i direkte konflikt med den nuværende regerings mærkesager, holder Stig Grenov fast i at pege på en blå forhandlingsleder. Partiets ideologiske udgangspunkt er borgerligt, understreger han.

"Vi går ind for mindre stat og mere borger. Vi er et blåt parti med en social ansvarlighed," siger Stig Grenov og peger på, at de blå partier efter hans mening har forladt deres ideologiske udgangspunkt, når det for eksempel gælder regionerne:

"Den demokratiske proces skal være så tæt på borgerne som muligt, og vi får ikke et nært sundhedsvæsen ved at centralisere beslutninger. Det mener vi faktisk også er blå politik. Det er os, der er de rigtige blå. Det er de andre, der har flyttet sig og vil have mere stat og centralisering."

Flygtningenes parti
Også den omstridte imam-lov er ifølge Stig Grenov et eksempel på, at Venstre, Konservative og Liberal Alliance svigter borgerlige værdier.

"Det er skræmmende, at det er Enhedslisten af alle partier, der forsvarer de borgerlige frihedsrettigheder. Det må være på tide, at der også er et blåt parti, der kæmper for ytringsfriheden," siger han.

Stig Grenov mener ikke, det sender forvirrende signaler til vælgerne, at han foretrækker en blå statsminister, samtidig med at han kalder Kristendemokraterne for "flygtningenes parti" og taler dunder mod kontanthjælpsloftet.

"Vi taler for det blå Danmark, der synes, det er gået for vidt. Der er rigtigt mange blå vælgere, der ikke kan forstå, at vi ikke skal tage kvoteflygtninge længere, og som ikke kan se idéen i, at vi skal gøre børn fattige. Man behøver ikke være socialist for at have et hjerte for sine medmennesker."

Forrige artikel Kampen spidser til i Vestjylland: Kristendemokraterne tæt på miraklet Kampen spidser til i Vestjylland: Kristendemokraterne tæt på miraklet Næste artikel DF langer hårdt ud efter Venstre og Ellemann: I taler landbruget ned DF langer hårdt ud efter Venstre og Ellemann: I taler landbruget ned