Kristian Thulesen Dahl fik en øjenåbner i valgkampen: "Der var mange af vores folk, der hellere ville stå for at hente kaffe end at snakke med vælgerne"

INTERVIEW: DF-toppen har været for dårlig til at sælge de politiske sejre til partiets bagland. Det gav en "træthed" og en "afmatning" i valgkampen, erkender Kristian Thulesen Dahl, der nu vil vække kampgejsten i partiet efter katastrofen i juni. 

Dansk Folkeparti skal være bedre til at udnytte medlemmerne, hvis partiets skal vokse efter vælgerlussingen i juni.

Det siger Kristian Thulesen Dahl i et stort interview med Altinget.

"Næste år har vi 25 år på bagen, og for første gang får vi taget en helt grundlæggende snak med os selv om, hvordan vi organiserer os, så alle er veltilpas med den måde, vi arbejder på," siger han.

Konkret vil partiformanden involvere Dansk Folkepartis bagland mere, når partiet udvikler og diskuterer politik.

Det skal styrke sammenholdet, kommunikationen og det politiske dna i partiet. 

Og i den forbindelse har DF-ledelsen sat gang i en række møder på kryds og tværs af partiets folkevalgte, tillidsfolk og medlemmer. 

Vil hellere hente kaffe end snakke politik
For at forstå, hvilket problem Kristian Thulesen Dahl forsøger at løse, skal vi tilbage til sommeren 2015.

DF har lige fået det bedste valgresultat nogensinde med 21,1 procent af stemmerne.

"Vi blev med et slag et meget stort parti, og derfor fik vi også et kæmpe ansvar for at få folketingsgruppen til at fungere i det daglige. Det betød, at vi ikke fik orienteret baglandet om, hvad der foregik herinde på Borgen."

Konsekvenserne ved den manglende baglandsopmærksomhed blev skåret ud i pap for DF-formanden ved folketingsvalget fire år senere, hvor DF mistede 21 af deres 37 mandater. 

"Når jeg kom ud på gader og stræder, så kunne jeg se, at der var mange af vores folk, der hellere ville stå for at hente kaffe end at snakke med vælgere, fordi de ikke følte sig klædt ordentligt på til at forsvare vores politik," siger Kristian Thulesen Dahl og fortsætter:

"Hvis vores folk ude i frontlinjen ikke føler, de kan forsvare det, vi har gjort, så kan du ikke få overbevist den tvivlende vælger, der måske overvejer at gå over til Socialdemokratiet eller Venstre."

Træthed og afmatning  
DF-formanden afviser, at der var noget i vejen med partiets politik og indholdet i de resultater, som partiet fik igennem over for regeringen.

"Vores dna og politiske ledetråd er den rigtige. Men vi var ikke dygtige nok til at kommunikere resultaterne til vores bagland, og derfor kom der en træthed og en afmatning. Og det har du ikke brug for som parti. Der har du brug for, at partisoldaterne er ude og fulde af livsmod."

Læs hele interviewet her.

Forrige artikel Portræt af den storskæggede spindoktor, som skal sikre Ellemann-Jensen magten Portræt af den storskæggede spindoktor, som skal sikre Ellemann-Jensen magten Næste artikel Dagens overblik: Regeringen vil sikre flere anbringelser med ny Dagens overblik: Regeringen vil sikre flere anbringelser med ny "barnets lov"