Om  
Henrik C. Wegener

KU-rektor mister direktørstilling i kollegiefond inden tiltrædelse

Rektor ved Københavns Universitet, Henrik C. Wegener, træder tilbage fra posten som efor ved Fjerde Maj Kollegiet. Rektoren skulle have været flyttet ind i oktober. 

Claudia Steenhard

Fonden Fjerde Maj Kollegiet på Frederiksberg har ophævet ansættelsen af KU-rektor Henrik Wegener som kommende leder af fonden. Det skriver Fundats

Det sker efter, ansættelsen er blevet kritiseret for at være ulovligt funderet. Fundatsen, kollegiet styres af, dikterer, at eforen, altså direktøren, skal være under 60 år gammel. Henrik C. Wegener er 61 år gammel. 

Den nuværende efor, John Edelsgaard Andersen, er endnu ældre, og Henrik C. Wegener var under opfattelse af, at fundatsen ville ændres inden hans tiltrædelse. Efter kritik af ansættelsen udtalte Wegener til Uniavisen i slutningen af januar:

"Jeg kan ikke træde ind, hvis der er en fundats, der siger, at jeg er for gammel. Den skal gøres tidssvarende, og det havde været hensigtsmæssigt, hvis det var sket, inden jeg var blevet tilbudt stillingen. Jeg havde fået at vide, at fundatsen var ved at blive opdateret."

Et andet problematisk aspekt ved ansættelsen er Henrik C. Wegeners hovedbeskæftigelse. Et af medlemmerne af kollegiets bestyrelse udpeges nemlig af rektor for Københavns Universitet, hvorfor ansættelsen af Henrik C. Wegener kunne betragtes som værende på kant med fundatsen.

Stillingen som efor genopslås nu. Henrik C. Wegener oplyser til Uniavisen, at han ikke ansøger, selvom kollegiet får lavet en ny fundsats.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik C. Wegener

Rektor, Københavns Universitet
MPA (CBS 2007), ph.d. i mikrobiologi (Københavns Uni. 1992), cand.techn.al. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1988)

0:000:00