Her er DR's nye bestyrelse

NAVNE: Kulturminister Mette Bock har valgt ny bestyrelse til DR. Folketingets seks største partier har hver udpeget to kandidater, som ministeren har valgt imellem.

Kulturminister Mette Bock udpeger ny bestyrelse med hjælp fra Folketingets største partier.
Kulturminister Mette Bock udpeger ny bestyrelse med hjælp fra Folketingets største partier.Foto: /ritzau/Erik Refner
Christoffer Miguel Frendesen

Dialogen mellem partierne har været god, siger kulturminister Mette Bock (LA) om den nye bestyrelse i DR, som for første gang er udpeget i fællesskab med Folketingets seks største partier. 

Således har Socialdemokratiet, Venstre, Liberal Alliance, Enhedslisten, Alternativet og Dansk Folkeparti hver valgt to kandidater, som kulturministeren har kunnet vælge imellem.

Selv erklærer Mette Bock sig glad for den nye bestyrelse i DR, hvor Marianne Bedsted er bestyrelsesformand, og Dennis Nørmark er udvalgt til næstformand.

"Jeg kan så nu byde velkommen til DR's nye bestyrelse, hvor jeg er glad for, at ansvarshavende chefredaktør og adm. direktør på Kristeligt Dagblad Erik Bjerager og journalist og forfatter Arne Mariager med deres store erfaring på medieområdet har sagt ja til at gå ind i arbejdet," fortæller kulturministeren og fortsætter:

"Det gør de sammen med DR’s nye bestyrelsesformand Marianne Bedsted og den øvrige bestyrelse, hvor blandt andet Dennis Nørmark som næstformand vil bidrage med kontinuitet i formandskabet."

Ifølge ministeren skal DR stå tydeligere som "kulturelt fyrtårn" og "række ud mod alle generationer."

DR’s nye bestyrelse for perioden 2019-2022 (læs individuelle biografier nedenfor):

• Marianne Bedsted (formand)
• Erik Bjerager
• Arne Mariager
• Dennis Nørmark (indstillet af LA, næstformand)
• Christine Antorini (indstillet af S)
• Karen Rønde (indstillet af V)
• Line Barfod (indstillet af EL)
• Zakia Elvang (indstillet af ALT)
• Katrine Winkel Holm (indstillet af DF)
• Ricki Morey (medarbejderrepræsentant)
• Hanne Ried Larsen (medarbejderrepræsentant)

Formand Marianne Bedsted: er administrerende direktør for stormagasinet Salling og har tidligere været chef for Musikhuset Aarhus og været direktør i Scandic, der er en hotelkæde. Hun sidder i flere bestyrelser, heriblandt Musikkens Hus i Aalborg og Copenhagen Contemporary, mens hun ligeledes er bestyrelsesformand for Den Jyske Opera. Marianne Bedsted blev i september udvalgt som formand for bestyrelsen i DR af kulturminister Mette Bock.

Næstformand Dennis Nørmark: har været bestyrelsesmedlem i DR siden 2015. Han arbejder som selvstændig i sit eget konsulentfirma, Dennis Nørmark, hvor han blandt andet holder foredrag, og er forfatter med sin baggrund som antropolog. Derudover har han været fast debattør på Politiken siden 2015. Dennis Nørmark er udpeget af Liberal Alliance.

Christine Antorini: er tidligere undervisningsminister fra Socialdemokratiet, som har peget på sin tidligere minister til DR-bestyrelsen. I dag er hun direktør for LIFE-læringscentret, der er en del af Novo Nordisk Fonden. Antorini sidder allerede i to bestyrelser: Roskilde Festival Højskole, hvor hun er formand, og Dansk Skoleskak som medlem. Hun er uddannet cand.comm. i offentlig forvaltning.

Line Barfod: har været medlem af DR's bestyrelse siden 2015. Hun er uddannet jurist og arbejder som partner i advokatpartnerselskabet Foldschack, Forchhammer, Dahlager & Barfod. Line Barfod er udvalgt af Enhedslisten, som hun har været folketingsmedlem for i næsten ti år og var desuden medlem af partiets hovedbestyrelse.

Zakia Elvang: er partner og rådgiver i firmaet We Do Democracy, der arbejder for "progressiv transformation af demokratier." Hun har plads i flere bestyrelser som Cevea og Demokratiscenen, der er en scene under Folkemødet. Zakia Elvang, som er medlem af Alternativet og tidligere har været en del af Alternativets eksterne Overgangsråd samt bydelsforening Nørrebro, er udvalgt til bestyrelsen i DR af samme parti.

Karen Rønde: er tidligere folketingsmedlem for Venstre og har før været barselsvikar på DR2's Deadline som vært. Hun er uddannet jurist og har i dag sit eget advokatfirma. Karen Rønde er udpeget af Venstre.

Katrine Winkel Holm: genindtager en plads i bestyrelsen, hvor hun har været medlem siden 2015. Hun er præst, forfatter og debattør i blandt andet Jyllands-Posten. Derudover er hun suppleant til bestyrelsen i Trykkefrihedsselskabet, hvor hun tidligere har været formand i fem år. Dansk Folkeparti har peget på Katrine Winkel Holm, som er lillesøster til partiets folketingspolitiker Marie Krarup.

Erik Bjerager: er uddannet journalist og er i dag chefredaktør samt administrerende direktør hos Kristeligt Dagblad, hvor han har arbejdet i 24 år. Tidligere har han også været tilknyttet Børsen, DR og Wall Street Journal som korrespondent. Erik Bjerager har været en del af flere forskellige bestyrelser eksempelvis som formand for Dagspressens Fond, Ritzaus Bureau og medlem af bestyrelsen for Danske Forlag. Han er udpeget til DR-bestyrelsen af kulturministeren.

Arne Mariager: er tidligere chefredaktør på Morsø Folkeblad, Vejle Amts Folkeblad/Fredericia Dagblad og Fyns Amts Avis. I dag er han kommunikationsrådgiver, freelancejournalist, forfatter og foredragsholder. Arne Mariager er udpeget til DR's bestyrelse af kulturminister Mette Bock.

Ricki Morey: arbejder som forbundsformand og tillidsrepræsentant i Medieforbundet DR, hvor han også har været forhandlingsleder siden 2014. Ricki Morey har siddet i Medieforbundet DR's bestyrelse siden 2008 og er udvalgt af DR's medarbejdere til at indtræde i bestyrelsen.

Hanne Ried Larsen: er blevet genvalgt til bestyrelsen af DR's medarbejdere. Hun har været medlem af bestyrelsen siden 2015. Hanne Ried Larsen er uddannet journalist og arbejder for DR Midt & Vest.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Arne Mariager

Kommunikaktionsrådgiver. fhv. chefredaktør og adm. direktør, Vejle Amts Folkeblad
journalist (Herning Folkeblad)

Christine Antorini

Sygeplejerske-studerende, fhv. MF (S), fhv. børne- og undervisningsminister
cand.comm. i offentlig forvaltning (Roskilde Uni. 1994)

Dennis Nørmark

Antropolog, forfatter, næstformand, DR
cand.mag. i antropologi (Aarhus Uni. 2006)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024