Om  
Kurt Strand
Nikolai Thyssen

Kurt Strand afgår modvilligt som vært på DR-program om medier

P1-programmet "Mennesker og Medier" skal for første gang siden 2016 have ny vært. Kurt Strand er forundret og overrasket over at måtte stoppe. DR ønsker ny tilgang til mediekritik.

Redaktionen

Kurt Strand oplyser på Twitter, at sidste udgave af "Mennesker og Medier" med ham selv i værtsrollen bliver sendt 25. juni og er "forundret og overrasket" over DR's beslutning om at ønske sig en ny vært og derfor vil lade kontrakten udløbe.

"Jeg anerkender enhver ledelses ret til at fyre værter eller lave koncepter om. Men jeg synes ikke, det er i orden den måde, det er foregået på. Det er jeg ærgerlig over," siger Kurt Strand til fagmediet Journalisten.

Nikolai Thyssen, kanalchef på P1, takker i en pressemeddelelse Kurt Strand for indsatsen og kalder ham "en markant og meget kompetent vært" for programmet:

"Kurt Strand har været en fremragende vært for ’Mennesker og Medier’ gennem de seneste fem år. Han har brugt sin indsigt, journalistiske erfaring og sin personlige pondus til at udfordre journalister og redaktører og de valg, de træffer – ofte under stadig større pres og større hast."

Til Journalisten siger han, at DR ønsker en ny tilgang til mediekritikken:

"Kontrakten udløber til sommer, og det var anledning til at overveje, om formatet stadig er det rigtige til at dække mediebranchen kritisk på P1. Det handler ikke om, at jeg vil skifte Kurt ud. Han har gjort det fremragende. Men jeg tror, det er på tide, at vi har en anden tilgang til mediekritik."

Mennesker og Medier skal derfor udvikles, hvilket DR vil fortælle mere om til sommer.

"Det er stadig en helt afgørende og vigtig opgave for P1 at stille medierne ansvarlige for deres valg i en offentlighed under stadig hastigere forandring. Derfor vil jeg frem mod sommer bruge tiden på at afklare, hvordan vi allerbedst løser den opgave," siger Nikolai Thyssen.

Før Mennesker og Medier var Kurt Strand bl.a. vært på TV Avisen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kurt Strand

Selvstændig journalist og vært, forfatter, moderator, foredragsholder og mediekommentator
journalist (DJH 1980), fellow Constructive Institute (2021-22)

Nikolai Thyssen

Ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør, Radio4
Journalist

0:000:00