Om  
Yildiz Akdogan
Camilla Gregersen

S-profil bliver ny forkvinde for Kvinderådet

Socialdemokratisk medlem af Københavns Borgerrepræsentationen og tidligere medlem af Folketinget Yildiz Akdogan er valgt som ny forkvinde for Kvinderådet. Hun afløser Nanna Højlund, der ikke genopstillede.

Til Kvinderådets generalforsamling blev formand for Dansk Magisterforening, Camilla Gregersen, desuden valgt til første næstforkvinde.
Til Kvinderådets generalforsamling blev formand for Dansk Magisterforening, Camilla Gregersen, desuden valgt til første næstforkvinde.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Mathias Bach

"Ligestilling er ikke en kvindesag, men en samfundssag."

Med de ord tiltræder Yildiz Akdogan (S) posten som ny forkvinde for Kvinderådet.

Det sker, efter hun søndag blev valgt på en ordinær generalforsamling, skriver Kvinderådet på sin hjemmeside.

Yildiz Akdogan er medlem af Københavns Borgerrepræsentationen og tidligere medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Hun afløser Nanna Højlund, der ikke genopstillede til forkvindeposten. 

"Der er så mange gevinster at hente ved at bringe alle talenter i spil, ved at nedbryde det kønsopdelte arbejdsmarked og ved eksempelvis at forebygge kønsbaseret vold og chikane. Det vil jeg arbejde for, bliver tydeligt for enhver," udtaler Yildiz Akdogan videre og forsætter:

"Diversitets-dagsordenen er kommet for blive, det er jeg helt sikker på. Og vi har et momentum, som vi skal holde fast i. Både i forhold til #MeToo, kønsbaseret vold og chikane og samtalen om, hvordan vi får flere kvinder – og i det hele taget større diversitet – ind i de rum, hvor beslutningerne tages."

Kvinderådet er en paraplyorganisation for 48 medlemsorganisationer, som alle arbejder for at fremme ligestilling og kvinders rettigheder.

Til generalforsamlingen blev formand for Dansk Magisterforening, Camilla Gregersen, desuden valgt til første næstforkvinde, mens næstformand i Dansk Sygeplejeråd Dorthe Boe Danbjørg blev valgt til anden næstforkvinde i Kvinderådet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Yildiz Akdogan

Seniorkonsultent, Dansk Standard, medlem, Københavns Borgerrepræsentation (S), fhv. MF
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2006)

Camilla Gregersen

Formand, DM, næstformand, Akademikerne, medlem, Dataetisk Råd
cand.mag (Roskilde Uni. 2004), MBA (SDU. 2018)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024