LA til DF: Lov, at I støtter en borgerlig regering

SOMMERGRUPPEMØDE: Liberal Alliance opfordrede på sit sommergruppemøde Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti til at love deres støtte til en blå regering. Og så går partiet til valg på at afskaffe uddannelsesloftet.

Økonomiminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) var stålfast i meldingen til Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti under dagens pressemøde, som fungerede som afrunding på LA's sommergruppemøde. DF skal melde klart ud, at de støtter en blå regering og stoppe flirten med Socialdemokratiet.

”Vi vil opfordre Dansk Folkeparti til at sige, at hvis der er et blåt flertal, så lover de at støtte en borgerlig regering. Det vil vi gøre, og det håber og tror vi, de øvrige blå partier også vil. Ellers gambler vi med det borgerlige Danmark,” siger Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Desuden opfordrede Liberal Alliance de blå partier til at fokusere på at samarbejde:

”Vi skal lægge det interne fnidderfnadder på hylden, hvis ikke Mette Frederiksen og Socialdemokratiet skal vinde valget,” siger partiets formand, Anders Samuelsen.

Mindre stress og mere frihed
Liberal Alliance vil gå til valg på de unges frihed. Det gjorde gruppeformanden for Liberal Alliance, Christina Egelund, klart, da hun fremlagde partiets nye udspil på uddannelsesområdet. Udspillet indeholder mere specifikt fire punkter i en såkaldt frihedspakke og har til henblik at sikre unge mindre stress og mere frihed.

Ud over LA’s ønske om at afskaffe uddannelsesloftet indeholder pakken desuden et opgør med fremdriftsreformen, en afskaffelse af loftet over, hvor meget man må tjene ved siden af SU og en afskaffelse af 6-årsreglen for læger.

”Der er blevet skabt et for rigidt uddannelsessystem, hvor den studerende ikke i betragteligt grad har mulighed for at være chef i eget liv. Hvor du ikke uddanner dig for din egen skyld, men for statens. Det vil vi gøre op med. De studerende skal ikke være skaffedyr,” siger Christina Egelund.

Selvom afskaffelsen af uddannelsesloftet er et af de punkter, Liberal Alliance vil have med i et regeringsgrundlag, nægter de, at det er alt eller intet:

”Det med ultimative krav forlod vi sidste valg,” siger Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

”Vi lover ikke at stå i vejen”
I går bekendtgjorde DF som afrunding på deres sommergruppemøde, at et af deres helt store mål i det kommende år er at afskaffe regionerne. Et forslag, som Liberal Alliance modtog med stor begejstring. Simon Emil Ammitzbøll-Bille lovede, at det i hvert fald ikke bliver LA, der står i vejen for den afskaffelse.

”Et land af vores størrelse har ikke brug for tre administrative led og tre sæt politikere. Lad os skære dem ned til to,” siger han.

Og så blev der også plads til en gentagelse af økonomiministerens bekymring vedrørende Kristian Jensens sommeraflysning af nulvæksten. Simon Emil Ammitzbøll-Bille betegner det som et bekymrende opbrud.

Forrige artikel Støjbergs departementschef stopper Støjbergs departementschef stopper Næste artikel Holstein: Striden mellem LA og DF vil ikke hindre en blå finanslov Holstein: Striden mellem LA og DF vil ikke hindre en blå finanslov