Læs kong Frederik 10.'s tale: "Fremtiden går jeg i møde med visheden om, at jeg ikke står alene"

I sin første tale som konge roste kong Frederik sin mor dronning Margrethe for hendes 52 år som regent. "I dag går tronen videre", sagde han og løftede herefter sløret for sit valgsprog. 

"Jeg får brug for alt den støtte, jeg kan få fra min elskede hustru, fra min familie, fra jer og det, der er større end os.  
Fremtiden går jeg i møde med visheden om, at jeg ikke står alene," sagde kong Frederik blandt andet i sin første tale til danskerne som konge. 
"Jeg får brug for alt den støtte, jeg kan få fra min elskede hustru, fra min familie, fra jer og det, der er større end os.   Fremtiden går jeg i møde med visheden om, at jeg ikke står alene," sagde kong Frederik blandt andet i sin første tale til danskerne som konge. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Min mor hendes majestæt dronning Margrethe 2. har regeret Danmark i 52 år.

Gennem et halvt århundrede er hun fulgt med tiden med vores fælles arv som afsæt.

Til altid vil hun blive husket som en regent ud over det sædvanlige.

Min mor har som få formået at gå i ét med sit kongerige.

Læs også

I dag går tronen videre. Mit håb er at blive en samlende konge af i morgen. Det er en opgave, jeg har nærmet mig hele mit liv. Det er et ansvar, jeg tager på mig med respekt, stolthed og stor glæde. Det er en gerning, jeg vil gøre mig umage med og bære den tillid, jeg møder.

Jeg får brug for alt den støtte, jeg kan få fra min elskede hustru, fra min familie, fra jer og det, der er større end os.  

Fremtiden går jeg i møde med visheden om, at jeg ikke står alene.

Forbundene, forpligtet, for kongeriget Danmark. 

Læs også
Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00