Om  
Ronni Lykke Bødker

Formand for Hjernerystelsesforeningen stopper

Ronni Lykke Bødker stopper med øjeblikkelig virkning som landsformand for Hjernerystelsesforeningen. 

Benedicte Gjerding Dahlberg

Ronni Lykke Bødker har valgt at stoppe som landsformand for Hjernerystelsesforeningen med øjeblikkelig virkning.

Det skriver Ronni Lykke Bødker på sin twitterprofil.

Ronni Lykke Bødker har været landsformand for foreningen siden 2017, men nu har han valgt helt at forlade foreningen af flere årsager.

"Jeg har dags dato valgt at stoppe som landsformand for Hjernerystelsesforeningen og helt forlade foreningen. Dette drastiske valg har jeg følt mig tvunget til, da jeg ikke længere kan se mig selv som en del af foreningen," skriver Ronni Lykke Bødker på sin twitterprofil.

Ronni Lykke Bødker fratræder blandt andet sin post på baggrund af foreningens fokus på alternative behandlinger af hjernerystelse. 

"Set fra min side er det ikke en patientforenings opgave at tale godt om de alternative behandlinger. Det er vigtigt for en patientforening at lytte til videnskaben, når man skal rådgive sine medlemmer. Det har jeg arbejdet for i alle mine knap fire år i foreningen. Jeg må nu efterhånden erkende, at den kamp er tabt," skriver Ronni Lykke Bødker.

Derudover begrunder Ronni Lykke Bødker sin fratrædelse med den interne magtkamp, som foregår i foreningen, og at han er blevet gjort opmærksom på økonomiske problematikker i form af "kreativ bogføring", som Ronni Lykke Bødker skriver, at han "hverken kan eller vil stå model til". 

Ronni Lykke Bødker har en kandidat i sportsvidenskab fra Aalborg Universitet. Han har tidligere været ansat som ekstern sundhedskonsulent i Niras. 

Hjernerystelsesforeningen meddeler på sin hjemmeside, at Ronni Lykke Bødker er fratrådt som formand og hovedbestyrelsesmedlem på grund af "holdningsforskelle til varetagelsen af foreningens interesser mellem Ronni Lykke Bødker og den øvrige samlede hovedbestyrelse". Foreningen vil på det kommende hovedbestyrelsesmøde 6. marts vælge en midlertidig formand.

På generalforsamlingen fremlægges Hjernerystelsesforeningens årsregnskab til godkendelse. Det skal normalt godkendes af den valgte interne revisor og den eksterne statsautoriserede revisor.

"Revisorerne vil blive gjort bekendt med den afgående formands holdninger til foreningens økonomi. Alle spørgsmål vedrørende foreningens økonomi er velkomne på generalforsamlingen," skriver Hjernerystelsesforeningen på på sin hjemmeside.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ronni Lykke Bødker

Fhv. landsformand, Hjernerystelsesforeningen
Enærings- og sundhedsfysiologi

0:000:00