Lars Aagaard: Jeg er en slags radikal opfindelse

Regeringen vil styrke klimalovens globale fokus, sagde den nye klimaminister på Verdensmålsugen. Han ser gerne, at den skal omfatte udledninger fra vores forbrug af importvarer og reduktioner fra eksport af grøn brint.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Morten Øyen

Den nye SVM-regering er ved at forberede en større revision af klimaloven.

For ikke nok med, at Danmarks mål om at være klimaneutral rykkes frem fra 2050 til 2045, så vil regeringen også styrke klimaloven, når det gælder Danmarks globale klimapåvirkninger.

Sådan lød det fra klimaminister Lars Aagaard (M), da han tirsdag var med til at åbne Verdensmålsugen i Fællessalen på Christiansborg.

Man må jo sige, at jeg er en slags Radikal opfindelse.

”Jeg er optaget af, at vi får banet vejen for en mere sammenhængende global tænkning,” sagde han og tilføjede, at det ”kommer til at være en væsentlig del af diskussionen om den opdatering af klimaloven, vi har nu.”

Nyt fokus i klimapolitikken

Ifølge den nye minister er der nemlig ved at ske et skift i klimapolitikken. Fra at have et meget entydigt fokus på nationale udledninger – hvor vi er godt på vej til at have reduceret udslippet af udledninger med 70 procent i 2030 – til en bedre forståelse af vores aftryk uden for Danmarks grænser.

På den ene side ved vi godt, at vores store forbrug sætter aftryk ude i verden. På den anden side sikrer blandt andet vores eksport af grønne løsninger også reduktioner uden for Danmarks grænser.