Kommentar af 
Lars Aslan Rasmussen

Lars Aslan: Støjbergs ramadan-udmelding er det rene bluf

KOMMENTAR: Så lykkedes det igen Inger Støjberg og hendes statsfinansierede rådgivere at profilere ministeren med en ikke-sag, der flytter fokus væk fra de reelle problemer i Danmark. Denne gang var det muslimske buschauffører, der stod for skud.

BLUF: Problemet med Inger Støjbergs udmelding om udfordringerne med ramadan er, at det er løgn, skriver Lars Aslan Rasmussen.
BLUF: Problemet med Inger Støjbergs udmelding om udfordringerne med ramadan er, at det er løgn, skriver Lars Aslan Rasmussen.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lars Aslan Rasmussen

Han er født 1978 og blev valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet i år (2016).

Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) advarer i et indlæg i BT mod, at der vil ske en masse ulykker i løbet af ramadanen på grund af fastende muslimer, som man må forstå vil køre skingrende sindssygt rundt på gader og stræder til stor fare for alle ikkemuslimer i det her land.

Problemet med Inger Støjbergs udmelding er bare, at det er løgn.

For det første er det langtfra alle muslimer, der faster. For det andet kunne førende eksperter og chaufførernes arbejdsgivere og fagforening fortælle, at det ikke er noget problem.

Men det prellede af på ministeren og hendes heppekor blandt læserne af Den Korte Avis.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Du kan kommentere indlægget i bunden – vi opfordrer til en konstruktiv og ordentlig tone i debatten.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Egentlig er det jo ejendommeligt, at ministeren for integration ikke glæder sig over, at der er folk med indvandrerbaggrund, der gider have det hårde job, det er at køre bus.

Vi taler om folk, der hver eneste dag går på arbejde og altså netop er en positiv del af samfundet. At denne gruppe skal hænges ud, er jo helt absurd og kommer desværre til at sende et signal om, at uanset hvad du gør som indvandrer, så er det ikke godt nok.

Hvorfor også tale om døde og lemlæstede danske arbejdere, når man i stedet kan opfinde fiktive historier om dehydrerede buschauffører, der er til fare for os alle.

Lars Aslan Rasmussen (S)

Til sidst vil jeg gerne lige slutte af med nogle tal.

Dødsulykker: 25

Amputationer: 247

Knoglebrud: 4.480

Ulykker i alt: 42.344

Se, det her er de officielle tal for arbejdsulykker i Danmark i 2017.

Ulykkerne er ikke sket på grund af ramadanen, men derimod på grund af elendige arbejdsforhold rundt omkring i landet. Noget, som Støjberg ikke har nævnt med et eneste ord, til trods for at hun endda tidligere har været ansvarlig for netop beskæftigelsesområdet.

Men hvorfor også tale om døde og lemlæstede danske arbejdere, når man i stedet kan opfinde fiktive historier om dehydrerede buschauffører, der er til fare for os alle.

Tak til statsministeren/Privatlars for at finde de ministre, der virkelig gør verden til et bedre sted for helt almindelige mennesker.

---------

Lars Aslan Rasmussen er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD), fhv. udlændinge- og integrationsminister
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Lars Aslan Rasmussen

Fhv. MF (S)
lærer (Blågaard Seminarium 2005)

0:000:00