Om  
Lars Boje Mathiesen

Ingen modkandidater: Lars Boje Mathiesen står til at blive ny formand for Nye Borgerlige

Da ingen andre kandidater har meldt sig inden fristen, vil Lars Boje Mathiesen officielt blive kåret som formand 7. februar. 

Lars Boje Mathiesen er ny partiformand i Nye Borgerlige. 
Lars Boje Mathiesen er ny partiformand i Nye Borgerlige.  Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Fristen til at melde sig som kandidat til formandsposten i Nye Borgerlige udløb ved midnat tirsdag. Da havde kun Lars Boje Mathiesen meldt sig som kandidat og han vil derfor blive kåret som formand ved partiets ekstraordinære årsmøde 7. februar. Det skriver TV 2. 

Det sker efter Pernille Vermund 10. januar meddelte, at hun ikke vil fortsætte som partiets formand. 

Kun et enkelt andet medlem har været omtalt som mulig formandskandidat, nemlig Mikkel Bjørn Sørensen, der er nyvalgt folketingsmedlem for partiet. Han var det eneste folketingsmedlem, der ikke støttede Lars Boje Mathiesens kandidatur. Han har dog valgt ikke at stille op som hovedkandidat, og meldte sig i stedet ud af partiet 24. januar. Han har nu meldt sig ind i Dansk Folkeparti.

"Min grundlæggende konklusion er, at jeg ganske enkelt ikke kan se mig selv i partiet under Lars Bojes ledelse – hans øvrige evner og kompetencer til trods. Jeg er ikke overbevist om, at han kan skabe korpsånd og udstikke en fælles retning for partiet. Vel at mærke med plads til andre positioner end hans egen," skrev Mikkel Bjørn Sørensen på Facebook i forbindelse med sin udmeldelse.

Pernille Vermund er ikke den eneste, der har trukket sig fra formandsposterne i partiet. I sidste uge annoncerede også Peter Seier Christensen, at han ikke genopstiller som næstformand. Han har siddet på posten siden partiets start. Her er der fortsat spænding om næstformandens afløser, da hele tre medlemmer har meldt deres kandidatur. 

Stemmesluger og facebookkriger

Lars Boje Mathiesen har været medlem af Folketinget siden 2019 og har blandt andet været partiets finansordfører. Han har tidligere været medlem af Liberal Alliance. Ved folketingsvalget 1. november fik han 11.000 personlige stemmer.

Ifølge Altingets politiske redaktør Esben Schjørring  er han "populær blandt vælgerne og en enmandshær på Facebook, hvor han opbyggede et stort følgeskab via sin kritik af coronarestriktionerne."

Ifølge Schjørring betragtes Boje Mathiesen som repræsentant for partiets liberale fløj, mens Mikkel Bjørn Sørensen ses som en mere nationalkonservativ stemme. 

Både formand og næstformand i Nye Borgerliges Ungdom har fulgt trop på Mikkel Bjørn Sørensens beslutning og har også udmeldt sig af partiet. Mikkel Bjørn Sørensen har nu meldt sig ind i Dansk Folkeparti. 

Kun en uge efter folketingsvalget stoppede Mette Thiesen ligeledes i partiet og blev løsgænger. Hun har for nyligt indledt et arbejdsfællesskab med Dansk Folkeparti, hvilket blandt andet betyder, at partiet hjælper hende med spørgsmål til Folketinget. 

Da der ikke er modkandidater til Lars Boje Mathiesen som formand, vil han kåres som formand uden afstemning, når partiets delegerede samles 7. februar i Fredericia Idrætscenter.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Boje Mathiesen

MF (NB)
lærer