Om  
Lars Gaardhøj

Lars Gaardhøj bliver formand for psykiatri- og socialudvalget i Danske Regioner

Lars Gaardhøj (S) overtager den 1. maj posten som formand for Danske Regioners psykiatri- og socialudvalg, hvor han afløser Sophie Hæstorp Andersen (S).

Lars Gaardhøj er Socialdemokratiets spidskandidat ved det kommende regionalvalg. Nu overtager han desuden&nbsp;posten som formand for Danske Regioners psykiatri- og socialudvalg fra Sophie Hæstorp Andersen.<b><br></b>
Lars Gaardhøj er Socialdemokratiets spidskandidat ved det kommende regionalvalg. Nu overtager han desuden posten som formand for Danske Regioners psykiatri- og socialudvalg fra Sophie Hæstorp Andersen.
Foto: Bjarke MacCarthy
Max Læbo Wulff

Den 1. maj afløser Lars Gaardhøj (S) Sophie Hæstorp Andersen (S) på posten som formand for Danske Regioners psykiatri- og socialudvalg.

Skiftet sker, fordi Sophie Hæstorp Andersen ikke genopstiller ved regionalvalget til november.

Udvalgets kommende formand lægger vægt på, at psykiatriområdet står over for udfordringer.

”Hundredtusindvis af danskere har psykisk sygdom, handicap eller komplekse sociale problemer tæt inde på livet – enten selv eller som pårørende. Det er et område, der betyder rigtig meget for mig, da det handler om livskvalitet for nogle af vores mest udsatte og sårbare. Ikke mindst de mange børn og unge, vi ser have behov for hjælp i psykiatrien,” siger Lars Gaardhøj i en pressemeddelelse fra Danske Regioner.

”Derfor kan jeg heller ikke vente med at trække i arbejdstøjet sammen med udvalget og knokle for, at vi som samfund får sat tidligt ind og giver de berørte mennesker den bedst mulige hjælp.”

Vigtige dagsordener
I januar måned annoncerede Socialdemokratiet Lars Gaardhøj som partiets spidskandidat ved det kommende regionalvalg – og altså Sophie Hæstorp Andersens nuværende post som regionsrådsformand.

46-årige Lars Gaardhøj har været medlem af regionsrådet siden 2010, hvor han har været gruppeformand for den socialdemokratiske gruppe, budgetordfører og medlem af forretnings- og sundhedsudvalget.

Der er den kommende tid politisk fokus på mange områder, som berører psykiatri- og socialudvalget i Danske Regioner. Regeringen forventes efter sommerferien at indkalde til forhandlinger om en 10-årsplan for psykiatrien, ligesom der er politisk flertal for ændringer på det specialiserede socialområde og flertal for at samle behandlingen af psykisk sygdom og misbrug i ét samlet tilbud.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Gaardhøj

Regionsrådsformand (S), Region Hovedstaden, 2. næstformand, Danske Regioner, formand, Dansk Selskab for Patientsikkerhed, bestyrelsesmedlem, Wonderful Copenhagen
cand.mag. i samtidshistorie (Syddansk Uni. 2001)

0:000:00