Om  
Lars Gaardhøj
Sophie Hæstorp Andersen

Lars Gaardhøj er ny regionsrådsformand i Hovedstaden

Lars Gaardhøj (S) overtager posten som regionsformand i Region Hovedstaden efter partifællen Sophie Hæstorp Andersen (S). 

Gruppeformanden for Socialdemokratiet i Regionsrådet, Lars Gaardhøj (S), er netop valgt som ny regionsformand i Region Hovedstaden. Dermed afløser han partifællen Sophie Hæstorp Andersen(S). 

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse

"Jeg ser frem til opgaven og går til den med både stolthed og ydmyghed, og vil gerne sende en varm tak til Sophie (Hæstorp Andersen, red.) for hendes store indsats for Region Hovedstaden. Over årene har jeg lært meget af Sophie (Hæstorp Andersen, red.), og ikke mindst i forhold til at skabe rum for et konstruktivt og samarbejdende regionsråd. Den linje kommer jeg til at forsætte," siger Lars Gaardhøj i samme pressemeddelelse. 

Et enigt regionsråd pegede på den 47-årige socialdemokrat, efter Sophie Hæstorp Andersen (S), der har været regionsformand i knap otte år, officielt meddelte, at hun per 1. august fratræder formandsposten. Det gør hun for at fokusere på sit kandidatur til overborgmester i Københavns Kommune.

"Jeg er stolt over de resultater, vi har opnået i regionen de seneste år med at udvikle et mere menneskeligt sundhedsvæsen og blandt andet nedbringe ventetiderne til behandling uanset, om man er fysisk eller psykisk syg. Så det er med stor sindsro, at jeg nu overlader roret til Lars," siger Sophie Hæstorp Andersen. 

Den nyvalgte regionsformand vil sidde på posten frem mod kommunalvalget 16. november 2021. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Gaardhøj

Regionsrådsformand (S), Region Hovedstaden, 2. næstformand, Danske Regioner, formand, Dansk Selskab for Patientsikkerhed, bestyrelsesmedlem, Wonderful Copenhagen
cand.mag. i samtidshistorie (Syddansk Uni. 2001)

Sophie Hæstorp Andersen

Overborgmester (S), Københavns Kommune
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2006)

0:000:00