Om  
Lars Løkke Rasmussen

Lars Løkke bliver tv-vært på eget program

En ny programserie om Klaksvíkstriden på Færøerne får Lars Løkke Rasmussen som fortæller. 

Cecilie Bech Rønsholt

I 1955 blev Klaksvíkstriden på Færøerne diskuteret verden over og var tilmed tæt på at eskalere i en borgerkrig. Nu bliver konfliken undersøgt nærmere i en historisk programserie, "Klaksvíkstriden", som tidligere statsminister Lars Løkke er vært på. 

Det skriver DR i en pressemeddelelse

Og det er ikke første gang, at Lars Løkke kaster sig ud i at lave fjernsyn. I foråret deltog løsgængeren i programmet "Over Atlanten" på Discovery+.  

Klaksvíkstriden er mindre kendt i dag, selvom det var den alvorligste politiske krise i Danmark efter Anden Verdenskrig. I DR2-serien bliver striden gennemgået i fire afsnit med Lars Løkke som fortæller og interviews med forfattere fra Danmark og Færøerne.

Han har via sin færøske hustru Sólrun Løkke et kendskab til Færøerne og Klaksvíkstriden. Og Sólrun Løkkes familie repræsenterer da også både separatister og nationalforfattere samt advokaten, der forsvarede oprørerne fra Klaksvík i retten.

Foruden at lave optagelser til DR2, har Lars Løkke travlt med sit nye parti Moderaterne, som i juni blev godkendt og derfor nu bare mangler at samle nok underskrifter ind for at blive opstillingsberettiget. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00