Om  
Lene Espersen

Lene Espersen bliver formand for Aalborg Universitet

Den tidligere konservative formand og minister samt nuværende direktør for Danske Arkitektvirksomheder, Lene Espersen, skal være ny bestyrelsesformand for Aalborg Universitet.

Line Jenvall

Bestyrelsen for Aalborg Universitet har udpeget den tidligere konservative formand og minister Lene Espersen som ny formand.

Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Lene Espersen, der efter 20 år i dansk politik satte et punktum for den del af sin karriere for at blive direktør for brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder i 2014, blev optaget som et nyt eksternt medlem af Aalborg Universitets bestyrelse i april. Nu overtager hun stolen for bordenden efter Lars Bonderup Bjørn, hvis otte år lange medlemskab af bestyrelsen udløber 30. juni. Selv har hun plads i bestyrelsen frem til 2020 med mulighed for en genudpegning for yderligere fire år, men formandsposten er i første omgang blot hendes de næste to år.

Og hun er klar til at tage fat med det samme:

"Vi går jo et efterår i møde, hvor der vil ske meget på den uddannelsespolitiske front. Der kommer en bevillingsreform, og der er fokus på, hvordan universiteterne skal fungere i fremtiden. Her kan jeg bidrage med mit kendskab til de politiske processer og viden om universitetets rolle i Nordjylland," siger Lene Espersen, der selv er nordjyde, i pressemeddelelsen.

Netop Lene Espersens indsigt og erfaring med politiske beslutningsprocesser har været afgørende for valget af hende som ny formand, fortæller den afgående mand på posten. 

"Derudover har hun betydelig erfaring med ledelse i erhvervslivet, indgående kendskab til den statslige organisation og et omfattende netværk både inden- og uden for landets grænser. Med Lene Espersen som bestyrelsesformand vil Aalborg Universitet stå stærkt både nationalt og internationalt," siger han i pressemeddelelsen.

Lene Espersen var medlem af Folketinget i 20 år og formand for Det Konservative Folkeparti fra 2008 til 2010. I løbet af VK-regeringens 10 år ved magten nåede hun at være først justitsminister, siden økonomi- og erhvervsminister og også udenrigsminister i et enkelt år.

I Aalborg Universitets bestyrelse kommer hun til at stå i spidsen for i alt 11 medlemmer. Seks af dem er eksterne og udpeges af et såkaldt udpegningsorgan. De øvrige fem medlemmer vælges af og blandt universitetets ansatte og studerende.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lene Espersen

Afgående direktør, Danske Arkitektvirksomheder, bestyrelsesformand, Green Hub Denmark, bestyrelsesmedlem, M. Goldschmidt Holding, DSB, Green Building Council Denmark, Formuepleje Holding, KV Fonden, næstformand, We Build Denmark
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1990)