Lene Espersen forlader Folketinget

NAVNE: Konservatives Lene Espersen forlader Folketinget for at blive direktør i organisationen Danske Arkitektvirksomheder. Hendes afløser bliver Daniel Rugholm.

Efter 20 år i Folketinget forlader Lene Espersen Folketinget. Hun har fået job som adm. direktør i brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder.

Hun afløses i Folketinget af 32-årige Daniel Rugholm.

”Jeg har fået tilbudt et drømmejob, som jeg ikke kan sige nej til. Jeg har netop haft 20 års jubilæum i Folketinget, været opstillet ved seks folketingsvalg og med udgangspunkt i Nordjylland gennem årene stolt repræsenteret Det Konservative Folkeparti,” siger Espersen i en pressemeddelelse.

 Det Konservative Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen, takker Lene Espersen for hendes arbejde for partiet.

”Hun har stort set prøvet alt, der er at prøve i dansk politik. Hun har kæmpet hårdt for den konservative sag, og har om nogen aftjent sin værnepligt for partiet. Jeg har fuld forståelse for, at hun ønsker at prøve kræfter med nye udfordringer, hvilket jeg ønsker hende held og lykke med," siger Søren Pape Poulsen i en pressemeddelelse.

Lene Espersen var partiformand fra september 2008 til marts 2011. Fra 2001-2008 var hun justitsminister. Fra 2008-2010 var hun økonomi- og erhvervsminister, og i VK-regeringens sidste år beklædte hun posten som udenrigsminister.

 

Forrige artikel Justitsministeriets departementschef forflyttes Justitsministeriets departementschef forflyttes Næste artikel Analyse: Jordskredssejr til republikanerne ved midtvejsvalget Analyse: Jordskredssejr til republikanerne ved midtvejsvalget