Om  
Liselotte Højgaard

Liselotte Højgaard i spidsen for Danmarks Grundforskningsfond

Det bliver professor og klinikchef Liselotte Højgaard fra Rigshospitalet, der 1. januar 2013 overtager formandsstolen. Efter ni år som formand for fonden, kan Klaus Bock ikke genudpeges.
Christian Juhl Mølgaard
I Danmarks Grundforskningsfond er der glæde over uddannelsesminister Morten Østergaards (R) udpegning af den ny formand. Med sin usædvanlig stærke faglige baggrund og store erfaring fra en række danske og internationale råd og udvalg, er Liselotte Højgaard klædt rigtig godt på til at overtage formandsjobbet, lyder det fra direktør i Danmarks Grundforskningsfond, Thomas Sinkjær, der samtidig roser den afgående formands indsats: "Klaus Bock har været en fortrinlig formand, og han efterlader dybe aftryk i hele det danske forskningslandskab. Internationalisering har været en af Klaus Bocks mærkesager, og alene i hans formandsperiode har fonden brugt over en milliard kroner på at styrke dansk forskning gennem målrettede internationaliseringsinitiativer," siger Thomas Sinkjær i en pressemeddelelse og fortsætter: "Det har givet et markant løft af mange danske miljøer, men det er også indsatser, der har gjort udlandet opmærksom på, hvor meget Danmark har at tilbyde på forskningsområdet." Selv ser Liselotte Højgaard frem til at indtage formandsposten: "Danmarks Grundforskningsfond støtter den excellente forskning, der er drevet af forskernes nysgerrighed, ambition og vision. Det er forskning, der medfører innovation og fornyelse, og det har vi brug for mere end nogensinde," siger hun.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Liselotte Højgaard

Professor, Institut for Klinisk Medicin, Københavns Universitet, adj. professor, DTU, bestyrelsesmedlem, Novo Nordisk Fonden, medlem, ERC (The European Research Council, Scientific Council)
cand.med. (Københavns Uni. 1982), dr.med. (Københavns Uni. 1991)









0:000:00