Se Heunicke og Kollerup orientere om COVID-19: "Smitten er nedadgående"

Coronapressemøde med Magnus Heunicke og Simon Kollerup

Posted by Altinget.dk on Wednesday, 7 October 2020

CORONA: Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og erhvervsminister Simon Kollerup gav onsdag en status på COVID-19 situationen sammen med en række myndighedspersoner, herunder formanden for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen. Se hele pressemødet her.

Smittetrykket for COVID-19 går nedad. Det kunne sundhedsminister Magnus Heunicke (S) oplyse på onsdagens statuspressemøde om coronasituationen.

Særligt i københavnsområdet er smitten på tilbagetog. Antallet af nye smittede per døgn er mere end halveret i København og Frederiksberg kommune.

Situationen er dog ifølge sundhedsministeren stadigvæk alvorlig, og danskerne skal fortsat leve med de nuværende landsdækkende restriktioner, som indtil videre forlænges til den 31. oktober.

Sundhedsstyrelsens Helene Probst opfordrede til, at efterårsferien for så vidt muligt afholdes i hjemmet med de nærmeste.

Et nyt badge
Sundhedsstyrelsen kunne på pressemødet lancere et nyt badge, der viser to personer, som holder afstand til hinanden. Badget kan sættes på tøjet, og skal være med til at minde omgivelserne om anbefalingerne om en meters afstand.

Det er særligt tiltænkt personer i særlige risikogrupper og deres pårørende, men kan bæres af alle, der ønsker det.

Badget kommer efter ønske fra både borgere og en række patientorganisationer.

Se hele pressemødet ovenfor.

Forrige artikel Flertal af EU-lande vil ikke have bindende europæisk mindsteløn Flertal af EU-lande vil ikke have bindende europæisk mindsteløn Næste artikel Konservative overtager statsrevisorpost fra Liberal Alliance Konservative overtager statsrevisorpost fra Liberal Alliance