Se pressemødet med regeringen om coronasituationen: Mundbind bliver nu et krav i seks kommuner

PRESSEMØDE: Fem kommuner følger i Aarhus’ fodspor og får et krav om mundbind i al offentlig transport. Det oplyser regeringen efter et pressemøde, hvor sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har orienteret om en stigning i antallet af coronasmittede, der giver ”grund til bekymring”.

Det er ikke blot i Aarhus, at det nu bliver obligatorisk at bære et mundbind, når man færdes i busser eller toge.

I yderligere fem kommuner indføres der et krav om mundbind.

Det oplyser Transportministeriet til Ritzau ifølge Berlingske.

Kravet omfatter nu også de omkringliggende kommuner Silkeborg, Odder, Horsens, Skanderborg og Favrskov.

Meldingen kommer i kølvandet på et pressemøde, hvor sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) sammen med blandt andre transportminister Benny Engelbrecht (S) orienterede om den nuværende coronasituation i Danmark, efter der er sket flere lokale smitteudbrud.

Foruden Aarhus og Ringsted, som er særligt ramt af et stigende antal smittede, holder regeringen nu tæt øje med udviklingen i Silkeborg, Glostrup, Nyborg, Solrød og Sorø. Fælles for alle syv byer er, at de har mere end 20 smittede per 100.000 indbyggere.

Indtil videre er det dog kun Silkeborg, som har 44 smittede per 100.000 indbyggere, der rammes af lokale restriktioner. Udover et krav om mundbind i offentlig transport anbefales det nu, at der bæres mundbind i indkøbscentre og supermarkeder i Silkeborg.

Aarhus og Ringsted er fortsat de to kommuner, der er hårdest ramt med henholdsvis 97 og 77 smittede per 100.000 indbyggere.

Stigende smittespredning
Magnus Heunicke slog hurtig fast under pressemødet, at ”der er grund til bekymring”, når man ser på smittetallene.

Lige nu er det såkaldte smittetal nået op på 1,4. Det betyder, at en person i gennemsnit giver smitten videre til 1,4 person, og dermed spredningen stigende.

For nu er landet dog ikke tæt på at lukke ned igen, mener sundhedsministeren. Han henviste til, at der nu er mere viden om håndteringen af virussen, ligesom der også er kommet en større testkapacitet.

Det synspunkt blev bakket op af Statens Serum Instituts direktør, Kåre Mølbak. Han advarede dog om, at det ”står og falder med”, hvorvidt befolkningen kan følge retningslinjerne.

Der er heller ikke lagt op til, at der bliver indført lokale rejseforbud, fortalte Magnus Heunicke.

”Man kan roligt tage til Østjylland, hvis man følger retningslinjerne,” sagde sundhedsministeren.

Kravet om mundbind gælder fra i morgen og tre uger frem. Du kan følge den nyeste udvikling i smittetallene på Staten Serum Instituts hjemmeside.

Se eller gense hele pressemødet i toppen af artiklen.

,

Forrige artikel Her er eksperterne, der skal granske den danske coronaindsats Her er eksperterne, der skal granske den danske coronaindsats Næste artikel Åbningsdag: Det ved vi om den nye Hjemrejsestyrelse Åbningsdag: Det ved vi om den nye Hjemrejsestyrelse