Løkke afviser at møde op i samråd igen

AFVISNING: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nægter igen at forklare sig om landbrugspakken på et samråd. Det vækker vrede hos de røde partier.

Der bliver ikke noget samråd om landbrugspakken med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ved bordet.

Han afviser nemlig igen en samrådsindkaldelse fra de røde partier. Oppositionen har endnu en gang forsøgt at få statsministeren til at redegøre for sin rolle i landbrugspakken, og om han har haft kendskab til, om Folketinget har fået forkerte oplysninger.

Men det vil Løkke ikke svare på, fordi det ”vedrører regeringsinterne forhold”, skriver han i et brev til Miljø- og Fødevareudvalget. Det er den samme begrundelse, han benyttede, da han blev indkaldt i samråd i marts.

Læs også: Løkke afviser at stille op i samråd om landbrugspakken

Statsministeren vil dog gerne svare på den del af samrådsspørgsmålene, der handler om hans pligt til at holde tilsyn med sine ministre og deres ageren. Men det vil blive skriftlige svar til udvalget.

De røde raser
Løkkes nej til at møde op vækker vrede hos oppositionen. Socialdemokraternes fødevarerordfører, Simon Kollerup, godtager ikke statsministerens begrundelse for at blive væk:

”Lars Løkke Rasmussens forsøg på at kalde dette interne regeringsanliggender holder ikke. Det er et spørgsmål om, at hans regering har vildledt Folketinget på det groveste, og at han har været vidende om det - og dermed formentlig accepteret det,” siger han til Berlingske.

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, mener, at Lars Løkke opfører sig respektløst over for Folketinget, og hun opfordrer regeringens støttepartier til at trække tæppet væk under ham.

”Det er ufatteligt, at Løkkes støttepartier stadig kan have tillid til Lars Løkke som statsminister. Hvis en regering, som Enhedslisten var støtteparti for, opførte sig sådan, så ville vi klart have trukket støtten. Så var regeringen rent ud sagt røget, ingen tvivl,” siger Pernille Skipper i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Jeg begriber ikke, at Liberal Alliance og Dansk Folkeparti for slet ikke at nævne Konservative bare vil lade en statsminister slippe afsted med at lyve, blot fordi det er én af deres egne.”

Læs også: Røde partier hiver Løkke i samråd om landbrugspakken

Også Radikale mener, at Løkke mangler respekt for Folketinget. Hvis der ikke er noget at komme efter, så burde han bare møde frem og få lukket sagen, skriver partiets miljøordfører, Ida Auken, på Facebook.

”Indtil videre står vi med en miljømæssig, en juridisk og en administrativ skandale. Men nu er den ved også at udvikle sig til en demokratisk skandale,” skriver hun.

Forrige artikel EU er et lille skridt nærmere cirkulær økonomi EU er et lille skridt nærmere cirkulær økonomi Næste artikel Måling: Stor opbakning til EU i Danmark Måling: Stor opbakning til EU i Danmark