Løkke får besøg af Theresa May i næste uge

BESØG: Mandag lægger Storbritanniens premierminister, Theresa May, vejen forbi Danmark, hvor hun mødes med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). De to statsledere skal blandt andet drøfte Brexit og det giftangreb, som det formodes, Rusland står bag.

Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kan se frem til at indlede næste uge med et besøg af sin britiske kollega Theresa May.

Storbritanniens premierminister kommer mandag klokken 13 til møde i Statsministeriet.

Det forventes, at de to statsledere vil drøfte forholdet til Rusland i kølvandet på giftangrebet i den engelske by Salisbury mod en russisk dobbeltagent, som Rusland formodes at stå bag.

"Danmark har sammen med vores europæiske partnere bakket stærkt op om Storbritannien både i ord og handling. Det er på tide, at Rusland lægger kursen om og viser respekt for de internationale regler og aftaler," siger statsminister Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Danmark har reageret på giftangrebet ved at udvise to russiske diplomater. Storbritannien har selv sendt 23 russiske diplomater hjem.

Brexit er igen på dagsordenen
Theresa May har besøgt sin danske kollega en gang før. Det var i oktober 2016, hvilket var få måneder efter, et flertal af briterne stemte for at forlade EU. Denne gang kommer de to kollegaer heller ikke uden om at diskutere det kommende exit og de to nabolandes fremtidige forhold.

"Danmark ønsker det tættest mulige bånd mellem EU og Storbritannien. Men det skal være baseret på den rigtige balance mellem rettigheder og pligter. Storbritanniens farvel til EU er en realitet, og nu må vi fokusere på at minimere skaderne ved skilsmissen. Derfor er jeg glad for de resultater, der er opnået i Storbritanniens forhandlinger med Kommissionen," siger Lars Løkke forud for mødet og tilføjer:

"De historiske bånd mellem Danmark og Storbritannien vil altid bestå. Det gælder ikke mindst på sikkerhed, hvor vi fortsat vil være nære allierede i NATO."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Theresa May

Fhv. premierminister, Storbritannien og fhv. leder, Conservative Party
geografi, Sct. Hugh's College, Oxford University

0:000:00